Hodinové kurča |
![]() |
![]() |
![]() |
Štvrtok, 05 Marec 2009 10:18 |
Ingrediencie 1 rozporcované kurča, 2,5 kg zemiakov, 1 väčšia cibuľa, olej, 160 g strúhaného tvrdého syra, 250 ml smotany na šľahanie, podravka, mleté čierne korenie, soľ Postup Zemiaky olúpeme, nakrájame na kolieska, uložíme na dno vymasteného pekáča, posolíme, okoreníme. Na zemiaky rozložíme cibuľu nakrájanú na kolieska, na to poukladáme kúsky kurčaťa, posolíme, posypeme podravkou, polejeme smotanou. Pečieme pri teplote 210 stupňov asi 1 hodinu. Potom kurča posypeme strúhaným syrom a zapečieme, pokiaľ sa syr neroztaví.
![]()
|
Vyhľadávanie
Novinky
Jablkový koláč s grilážou
Ingrediencie
cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...
Jarkine krehké rohlíčky
Ingrediencie
cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...
Špaldové buchty
Ingrediencie
500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...
Celozrnný semiačkový chlebík
Ingrediencie
400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...