Vynikajúce kurča Tlačiť
Sobota, 14 Marec 2009 13:12

Ingrediencie

1 kurča, 3 lyžice hladkej múky, 1 lyžička mletej sladkej papriky, 1 lyžička majoránky, soľ, mleté čierne korenie, drvenú rascu, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica masla, 2 cibule, 250 ml smotany na šľahanie, 100 g udeného syra

Postup

Kurča dobre umyjeme, naporcujeme na menšie časti, osolíme, opepríme, potrieme prelisovaným cesnakom a chvíľu necháme odležať. Pekáč vymastíme maslom, na dno nakrájame na kolieska nakrájanú 1 cibuľu. Múku zmiešame s paprikou,  majoránkou a trochou rasce. V tejto zmesi obalíme kúsky kurčaťa a dáme ich do pripraveného pekáča. Kurča posypeme zbytkom múkovej zmesi. Druhú nakrájanú cibuľu dáme na kurča, posypeme nastrúhaným syrom a zalejeme smotanou. Pekáč prikryjeme alobalom a pečieme pri teplote 210 stupňov asi 50 minút. Potom dáme alobal dole a dopečieme dozlatista.