Kurča na kapuste |
![]() |
![]() |
![]() |
Štvrtok, 16 Apríl 2009 09:40 |
Ingrediencie 1 kurča, asi 1,5 kg zemiakov, 1 kg kyslej kapusty, 1 klobása, 100 g anglickej slaniny, soľ, mletá rasca, grilovacie korenie Postup Na dno pekáča rozložíme na pásy narezanú slaninu. Na slaninu poukladáme ostrúhané a na kolieska nakrájané zemiaky. Posolíme, posypeme rascou. Na zemiaky uložíme kapustu a podlejeme trochou šťavy z kapusty. Na kapustu poukladáme na kolieska nakrájanú klobásu a nakoniec rozporcované a grilovacím korením posypané kúsky kurčaťa. Pekáč prikryjeme alobalom a pečieme pri teplote 200 stupňov 1 hodinu. Potom pekáč odkryjeme a kurča dopečieme dozlatista.
![]()
|
Vyhľadávanie
Novinky
Jablkový koláč s grilážou
Ingrediencie
cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...
Jarkine krehké rohlíčky
Ingrediencie
cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...
Špaldové buchty
Ingrediencie
500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...
Celozrnný semiačkový chlebík
Ingrediencie
400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...