Bodkovaný koláč PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 09 August 2010 05:53

Ingrediencie

cesto: 400 g polohrubej múky, 30 g čerstvého droždia, 200 ml mlieka, 60 g krupicového cukru, 2 žĺtky, 1 vajce, 1 vanilkový cukor, štipka soli, nastrúhaná kôra z polovice citróna, 80 g oleja, 1 vajce na potretie

maková plnka: 200 ml mlieka, 50 g krupicového cukru, 1 vanilkový cukor, 2 lyžice detskej krupice

tvarohová plnka: 250 g mäkkého tvarohu, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 vajce, 1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry, 2 lyžice vanilkového pudingového prášku

plnka zo slivkového lekváru: 150 g slivkový lekvár, 50 ml rumu, 1/2 lyžičky mletej škorice

Postup

Najskôr si pripravíme plnky.

Maková plnka: Mlieko s cukrom dáme zovrieť a pridáme najemno zomletý mak s krupicou. Varíme asi 2 minúty a potom dáme vychladnúť.

Tvarohová plnka: Tvaroh zmiešame s cukrami, vajcom kôrou a pudingovým práškom.

Lekvárová plnka: Lekvár dobre premiešame s rumom a škoricou.

Z ingrediencií na cesto si pripravíme klasické kysnuté cesto.  Po nakysnutí cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Okraj potrieme rozšľahaným vajíčkom. Celé cesto rovnomerne potrieme tvarohovou plnkou. Striedavo makovou a slivkovou plnkou robíme tesne vedľa seba lyžičkou malé kôpky. Pečieme pri teplote 180-190 stupňov asi 30 minút. 

 

 
 


 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Banánová bábovka s čokoládou

Ingrediencie 4 banány, 350 g polohrubej múky, 250...

Cuketové placky na plechu

Ingrediencie 2 cukety, 2 vajcia, 150 g tvrdého syra,...

Cuketové tyčinky

Ingrediencie 250 g cukety, 300 g hladkej múky, 1...

Kefírová bublanina

Ingrediencie 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist