Bodkovaný koláč |
![]() |
![]() |
![]() |
Pondelok, 09 August 2010 05:53 |
Ingrediencie cesto: 400 g polohrubej múky, 30 g čerstvého droždia, 200 ml mlieka, 60 g krupicového cukru, 2 žĺtky, 1 vajce, 1 vanilkový cukor, štipka soli, nastrúhaná kôra z polovice citróna, 80 g oleja, 1 vajce na potretie maková plnka: 200 ml mlieka, 50 g krupicového cukru, 1 vanilkový cukor, 2 lyžice detskej krupice tvarohová plnka: 250 g mäkkého tvarohu, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 vajce, 1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry, 2 lyžice vanilkového pudingového prášku plnka zo slivkového lekváru: 150 g slivkový lekvár, 50 ml rumu, 1/2 lyžičky mletej škorice Postup Najskôr si pripravíme plnky. Maková plnka: Mlieko s cukrom dáme zovrieť a pridáme najemno zomletý mak s krupicou. Varíme asi 2 minúty a potom dáme vychladnúť. Tvarohová plnka: Tvaroh zmiešame s cukrami, vajcom kôrou a pudingovým práškom. Lekvárová plnka: Lekvár dobre premiešame s rumom a škoricou. Z ingrediencií na cesto si pripravíme klasické kysnuté cesto. Po nakysnutí cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Okraj potrieme rozšľahaným vajíčkom. Celé cesto rovnomerne potrieme tvarohovou plnkou. Striedavo makovou a slivkovou plnkou robíme tesne vedľa seba lyžičkou malé kôpky. Pečieme pri teplote 180-190 stupňov asi 30 minút.
![]() ![]()
|