Jablkovo - hrozienkový bochník |
![]() |
![]() |
![]() |
Nedeľa, 10 Apríl 2011 07:01 |
Ingrediencie 1 kocka čerstvého droždia, 3/4 hrnčeka horúcej vody, 1 lyžica cukru, 2 vajcia - rozšľaháme a trochu si necháme na potretie bochníka, 1/4 hrnčeka medu, 1/4 hrnčeka oleja, 1 lyžička soli, 3/4 hrnčeka strúhaných jabĺk, 3/4 hrnčeka hrozienok, 6 hrnčekov hladkej múky Postup Z uvedených surovín si vypracujeme klasické kysnuté cesto (môžeme použiť domácu pekárničku). Z vykysnutého cesta si vytvoríme bochníček. Natrieme ho zvyšným vajíčkom a pečieme ho pri teplote 190 stupňov cca 35-40 minút. Podľa potreby. Podávame ako sladké pečivo natreté maslom, medom...
|
Vyhľadávanie
Novinky
Jablkový koláč s grilážou
Ingrediencie
cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...
Jarkine krehké rohlíčky
Ingrediencie
cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...
Špaldové buchty
Ingrediencie
500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...
Celozrnný semiačkový chlebík
Ingrediencie
400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...