Jablkovo - hrozienkový bochník PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 10 Apríl 2011 07:01

Ingrediencie

1 kocka čerstvého droždia, 3/4 hrnčeka horúcej vody, 1 lyžica cukru, 2 vajcia - rozšľaháme a trochu si necháme na potretie bochníka, 1/4 hrnčeka medu, 1/4 hrnčeka oleja, 1 lyžička soli, 3/4 hrnčeka strúhaných jabĺk, 3/4 hrnčeka hrozienok, 6 hrnčekov hladkej múky

Postup

Z uvedených surovín si vypracujeme klasické kysnuté cesto (môžeme použiť domácu pekárničku). Z vykysnutého cesta si vytvoríme bochníček. Natrieme ho zvyšným vajíčkom a pečieme ho pri teplote 190 stupňov cca 35-40 minút. Podľa potreby. Podávame ako sladké pečivo natreté maslom, medom...

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist