Lekvárové buchty |
![]() |
![]() |
![]() |
Nedeľa, 15 Máj 2011 18:56 |
Ingrediencie 600 g polohrubej múky, 300 ml mlieka, 3 žĺtky, 1 vajce, 50 g práškového cukru, 100 g rozpustenej Hery, trocha soli, slivkový lekvár kvások: 0,75 dl mlieka, 20 g práškového cukru, 30 g čerstvého droždia, 40 g polohrubej múky Postup Z vlažného mlieka, cukru, droždia a múky pripravíme kvások, ktorý necháme nakysnúť. Do preosiatej múky pridáme nakysnutý kvások, v mlieku rozmiešame žĺtky a vajce, cukor, vlažnú Heru a trocha soli. Všetko spolu zamiesime, dobre vypracujeme a necháme na teplom mieste nakysnúť. Potom na doske posypanej múkou vyvaľkáme, pokrájame na obdĺžniky, ktoré natrieme lekvárom a stočíme do tvaru buchtičky. Plech dobre vymastíme, buchtičky naň poukladáme, boky potrieme tukom, aby sa nezlepili, necháme na plechu podkysnúť a vo vyhriatej rúre upečieme.
|