Jablkové buchty PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 03 November 2011 17:52

Ingrediencie

cesto: 500 g polohrubej múky, 40 g kryštálového cukru, štipka soli, 20 g čerstvého droždia, 250 ml mlieka, 60 g Hery

plnka: 4 väčšie jablká,  1 škoricový cukor, hrsť orechov, hrsť hrozienok

1 žĺtok na potretie

Postup

Do misy preosejeme múku, urobíme jamku a dáme do nej cukor, štipku soli, rozdrvené droždie a premiešame ho s trochou vlažného mlieka. Zakryjeme a asi 20 minút necháme kysnúť. Potom pridáme zvyšné mlieko a  tuk, cesto dobre vypracujeme a dáme ešte kysnúť asi na pol hodiny.

Medzitým si očistíme jablká, postrúhame ich nahrubo a zmiešame so škoricovým cukrom. Pridáme hrozienka, posekané orechy. Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku, rozvaľkáme ho, vykrajujeme väčšie koliesko a každé v strede naplníme jablkovou zmesou. Vytvoríme bochníček tak, aby bola plnka v strede a nevytiekla. Dáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme chvíľu podkysnúť. Pred pečením ich potrieme žĺtkom a dáme piecť pri 200 stupňoch.

 

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist