Dolky z Vysočiny PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 14 Február 2012 10:09

Ingrediencie

600 g polohrubej múky, 1/2 lyžičky soli, 60 g Hery, 60 g cukru, 1 vajce, 30 g droždia, 250 ml vlažného mlieka, citrónová kôra, čučoriedkový džem, rum, tvaroh

Postup

Z trochy mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. Múku preosejeme so soľou do misy, pridáme zohriaty tuk, cukor, mlieko s rozšľahaným vajcom a soľou, vykysnutý kvások a všetko spolu spracujeme na hladké cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť. Po vykysnutí cesto premiesime a vyvaľkáme na plát hrubý 1 cm a guľatou formičkou alebo pohárom vykrajujeme kolieska, ktoré kladieme na vymazaný plech a zakryté utierkou ich necháme asi 10 minút kysnúť. Vykysnuté dolky vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a upečieme dozlatista. Po upečení a vychladnutí ich potrieme džemom, ktorý sme rozmiešali s rumom a posypeme ich tvarohom.

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist