Kysnuté buchty bez vajíčok PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 30 Marec 2012 05:11

Ingrediencie

750 g hladkej múky, 30 g čerstvého droždia, 4 lyžice kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, štipku soli, 200 ml oleja, 375 ml vlažného mlieka

plnka: ľubovoľný džem

Postup

V 100 ml mlieka rozdrobíme droždie, pridáme 1 lyžicu cukru a necháme vykysnúť kvások.  Múku preosejeme, pridáme štipku soli, ostatné suroviny a nakoniec kvások. Vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme na teplom mieste prikryté vykysnúť. Vykysnuté cesto prehnietieme a rozdelíme na tri rovnaké časti.Každú časť vyvaľkáme a narežeme na rovnaké štvorce, ktoré v strede naplníme džemom a dôkladne uzavrieme. Takto pripravené buchty preložíme na olejom potretý pekáč. Necháme podkysnúť. Každú buchtu jednotlivo potrieme olejom a pečieme pri teplote 190 stupňov dozlatista.

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist