Máčané tvarohové koláče |
![]() |
![]() |
![]() |
Utorok, 11 September 2012 13:08 |
Ingrediencie cesto: 500 g polohrubej múky, 70 g práškového cukru, 1 lyžička soli, 150 g rozpusteného masla, 250 ml mlieka, 2 žĺtky, 1 lyžička citrónovej kôry, 30 g čerstvého droždia náplň: 500 g tvarohu, cca 100 g cukru krupica, 1 vanilkový cukor, 2 lyžice rumu, 2 žĺtky rozvar: 100 g masla, 100 g práškového cukru, 100 ml rumu Postup Z cesta vypracujeme buď v pekárni alebo klasickým spôsobom hladké vláčne cesto a necháme vykysnúť. Podľa potreby pridáme hladkú múku. Tvaroh, cukor, rum a žĺtka vymiešame dohladka. Z nakysnutého cesta lyžicou vykrajujeme kúsky a kladieme na pomúčenú dosku. Každý kúsok sploštíme, dáme trochu tvarohu, zabalíme a sformujeme doguľata. Koláčiky kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme chvíľu nadkysnúť a potom upečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov cca 10 minút (dozlatista). V hrnci necháme rozpustiť maslo, pridáme rum, rozmiešame cukor a zahrejeme takmer k varu. Koláče po vytiahnuti z rúry ihneď namočíme do rozvaru. Pred podávaním pocukrujeme. zdroj:www.sladkosti.net
|