Briošky s čokoládou PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 08 Február 2013 20:46

Ingrediencie

cesto: 600 g polohrubej múky, 250 ml vlažného mlieka, 20 g čerstvého droždia, 90 g cukru krupica, 90 g zmäknutého masla, 2 vajcia, 1 vanilkový cukor

ďalej: čokoláda, 1 žĺtok, trošku mlieka

Postup

Pripravíme si klasické kysnuté cesto, ktoré necháme cca 1 hodinu kysnúť. Keď je cesto vykysnuté vyvaľkáme ho na pomúčenej doske a povykrajujeme z neho kolieska. Na každé koliesko položíme kocku čokolády. Koliesko preložíme na polovicu a znovu na polovicu. Pripravíme si plech na muffiny, ktoré vystelieme papierovými košíčkami. Do každého košíčka preložíme po tri preložené kolieska a opäť necháme podkysnúť cca 20 minút. Podkysnuté briošky potrieme vyšľahaným žĺtkom s troškou mlieka. Pečieme pri teplote 180 stupňov dozlatista.

zdroj:www.mnamkyrecepty.sk

 

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist