Marhuľový chlebíček s mascarpone PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 04 August 2014 16:10

Ingrediencie

cesto: 30 g čerstvého droždia, 50 g krupicového cukru, 400 g hladkej múky, 125 ml mlieka, štipka soli, 1 vajce, 50 g masla

náplň: 200 g mascarpone, 1 vanilkový cukor, 30 g krupicového cukru, 1/2 vrecka vanilkového pudingu, 100 g sušených marhúľ

ďalej: 1 lyžica masla na potretie chlebíčka, 1 lyžica medu

Postup

Z droždia, lyžičky cukru, lyžice múky a trochy vlažného mlieka necháme vykysnúť kvások. Zvyšnú múku premiešame so soľou, zvyšným cukrom, vajcom, kváskom a rozpusteným maslom. So zvyšným mliekom zarobíme vláčne cesto a necháme ho vykysnúť.

Mascarpone rozmiešame s obama druhmi cukru, pudingovým práškom a nadrobno nakrájanými marhuľami.

Cesto rozvaľkáme na obdĺžnikový pás (dĺžka podľa formy) a rozdelíme ho na 3 dlhé pásy. Nanesieme na ne plnku a zvinieme ako roládu. Z prameňov upletieme vrkoč a vložíme do vymastenej a múkou vysypanej chlebíčkovej formy (viď. foto). Necháme 20 minút podkysnúť a pečieme pri teplote 170-180 stupňov cca 45-50 minút. Horúci chlebíček potrieme maslom rozpusteným s medom.

 

 

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist