Marhuľový chlebíček s mascarpone PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 04 August 2014 16:10

Ingrediencie

cesto: 30 g čerstvého droždia, 50 g krupicového cukru, 400 g hladkej múky, 125 ml mlieka, štipka soli, 1 vajce, 50 g masla

náplň: 200 g mascarpone, 1 vanilkový cukor, 30 g krupicového cukru, 1/2 vrecka vanilkového pudingu, 100 g sušených marhúľ

ďalej: 1 lyžica masla na potretie chlebíčka, 1 lyžica medu

Postup

Z droždia, lyžičky cukru, lyžice múky a trochy vlažného mlieka necháme vykysnúť kvások. Zvyšnú múku premiešame so soľou, zvyšným cukrom, vajcom, kváskom a rozpusteným maslom. So zvyšným mliekom zarobíme vláčne cesto a necháme ho vykysnúť.

Mascarpone rozmiešame s obama druhmi cukru, pudingovým práškom a nadrobno nakrájanými marhuľami.

Cesto rozvaľkáme na obdĺžnikový pás (dĺžka podľa formy) a rozdelíme ho na 3 dlhé pásy. Nanesieme na ne plnku a zvinieme ako roládu. Z prameňov upletieme vrkoč a vložíme do vymastenej a múkou vysypanej chlebíčkovej formy (viď. foto). Necháme 20 minút podkysnúť a pečieme pri teplote 170-180 stupňov cca 45-50 minút. Horúci chlebíček potrieme maslom rozpusteným s medom.

 

 

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Orechovo ananásové rezy

Ingrediencie cesto: 200 g Hery, 200 g cukor práškový,...

Grankový šťavnatý koláč

Ingrediencie cesto: 5 vajec, 1/2 hrnčeka cukru krupica,...

Fínska rybacia polievka

Ingrediencie 1 l rybací vývar, 1 mrkva, 1 petržlen,...

Vianočka z formy

Ingrediencie 500 g polohrubej múky, štipka soli,...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist