Jemné buchty PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 16 Január 2016 07:34

Ingrediencie

500 g polohrubej múky, 80 g masla, 60 g cukru krupica, 25 g čerstvého droždia, 1 vajce, 300 - 350 ml mlieka, 1 lyžička soli, 1 vaječný žĺtok, kôra z jedného citróna, lekvár a maslo na potretie

Postup

V miske zmiešame zmäknuté maslo s vajíčkom a žĺtkom. Pridáme cukor, nastrúhanú citrónovú kôru, soľ trieme aspoň 5 minút. Túto hmotu vylejeme do misky s múkou.  Potom pridáme vykysnutý kvások z droždia, vlažného mlieka a cukru. Cesto dôkladne vymiesime, až začne hádzať bublinky a necháme ho na teplom mieste vykysnúť (približne 1 a 1/2 hodiny). Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, rozvaľkáme a nakrájame na štvorce, ktoré plníme lekvárom. Pekáč dôkladne potrieme maslom a poukladáme zavinuté buchty. Vrch a boky potrieme rozpusteným maslom a necháme ešte v teple podkysnúť. Pečieme pri teplote 190 stupňov dozlatista.

 

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist