Jemné buchty PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 16 Január 2016 07:34

Ingrediencie

500 g polohrubej múky, 80 g masla, 60 g cukru krupica, 25 g čerstvého droždia, 1 vajce, 300 - 350 ml mlieka, 1 lyžička soli, 1 vaječný žĺtok, kôra z jedného citróna, lekvár a maslo na potretie

Postup

V miske zmiešame zmäknuté maslo s vajíčkom a žĺtkom. Pridáme cukor, nastrúhanú citrónovú kôru, soľ trieme aspoň 5 minút. Túto hmotu vylejeme do misky s múkou.  Potom pridáme vykysnutý kvások z droždia, vlažného mlieka a cukru. Cesto dôkladne vymiesime, až začne hádzať bublinky a necháme ho na teplom mieste vykysnúť (približne 1 a 1/2 hodiny). Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, rozvaľkáme a nakrájame na štvorce, ktoré plníme lekvárom. Pekáč dôkladne potrieme maslom a poukladáme zavinuté buchty. Vrch a boky potrieme rozpusteným maslom a necháme ešte v teple podkysnúť. Pečieme pri teplote 190 stupňov dozlatista.

 

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Mrveničkový koláč s tvarohom a ovocím

Ingrediencie cesto: 3 hrnčeky polohrubej múky, 1...

Jednoduchá vajíčková pomazánka

Ingrediencie 10 vajec, 200 g majonézy, 1 PL horčice,...

Kokosová bábovka s čokoládou

Ingrediencie 1,5 hrnčeka hladkej múky, 1,5 hrnčeka...

Bryndzové pagáče

Ingrediencie cesto: 300 ml mlieka, 100 ml oleja, 2...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist