Vianočka z formy podruhé PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 14 Apríl 2019 09:26

Ingrediencie

500 g polohrubej múky, štipka soli, 100 g kryštálového cukru, 250 ml mlieka, 150 g masla, 3 žĺtky, 1 kocka čerstvého droždia (42 g), 1 vanilkový cukor, 1 lyžica citrónovej kôry, hrozienka, kandizované ovocie, orechy ....

Postup

Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť, mlieko ohrejeme aby bolo mierne teplé.

Do misy nasypeme múku zmiešanú so soľou.

V múke urobíme jamku. Nalejeme do nej asi polovicu mlieka, pridáme trochu cukru (z odváženého množstva), rozdrobíme droždie a necháme vzísť kvások.

Až kvások vzíde, pridáme do misy zvyšok mlieka a cukru, vanilkový cukor, citrónovú kôru, žĺtky, vlažné maslo a vypracujeme vareškou alebo robotom hladké cesto.

Nakoniec do cesta vmiešame podľa chuti hrozienka, orechy a pod.

Misu s cestom prikryjeme a necháme pol hodinu kysnúť. Formu dôkladne vymažeme masťou alebo maslom a cesto do nej z misy preložíme. Urovnáme ju do roviny, znovu prikryjeme a necháme pol hodiny vykysnúť.

Formu s nakysnutým cestom vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme asi hodinu. Skúšame špajlou.

Upečenú vianočku necháme chvíľu vo forme odpočinúť a potom ju opatrne vyklopíme.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Tvarohové koláčiky

Ingrediencie 500 g polohrubej múky, 1 kocka droždia,...

Krehké vafle

Ingrediencie 100 g polohrubej múky, 200 g hladkej...

Pizza koláč

Ingrediencie 600 g hladkej múky, 1 kypriaci prášok...

Vianočka z formy podruhé

Ingrediencie 500 g polohrubej múky, štipka soli,...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist