Tvarohové koláčiky |
![]() |
Štvrtok, 18 Apríl 2019 13:39 |
Ingrediencie 500 g polohrubej múky, 1 kocka droždia, štipka soli, 2 vajcia, 250 ml mlieka, 12 lyžičiek kryštálového cukru, 150 ml oleja náplň: 500 g mäkkého tvarohu, 1 žĺtok, hrozienka, cukor podľa chuti Postup Do vlažného mlieka dáme cukor, rozdrobíme droždie, prikryjeme pokrievkou a počkáme až vykysne kvások. Do misy dáme väčšiu časť múky, osolíme, pridáme 2 vajcia, olej a kvások. Premiešame a za postupného pridávania múky spracujeme pružné, hladké cesto. Poprášime ho múkou, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť. Z vykysnutého cesta lyžicou odkrajujeme kúsky a kladieme na pomúčenú dosku. Každý kúsok sploštíme rukou, položíme na ňu trochu náplne a 1 alebo 2 hrozienka, zabalíme, zaguľatíme, namočíme v rozšľahanom vajíčku, potom v mrveničke a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, mrveničkou hore. Upečieme dozlatista. Náplň: tvaroh zmiešame so žĺtkami a cukrom podľa chuti. Mrvenička: klasická z hrubej múky, cukru a masla alebo hery. zdroj:www.mamincinyrecepty.cz
|