Škoricovo-orechové slimáky |
![]() |
Sobota, 12 Október 2019 19:02 |
Ingrediencie cesto: 240 ml mlieka, 2 lyžice cukru, 20 g droždia, 400 g hladkej múky, 3 lyžice oleja, štipka soli, 1 vajce dovnútra: 2 lyžice rozpusteného masla, 1 sáčok škoricového cukru, hrsť hrozienok, hrsť nahrubo nastrúhaných orechov 1 vajce na potretie Postup Do vlažného mlieka nasypeme cukor a rozdrobíme droždie. Prikryjeme a v teple necháme vykysnúť kvások. Do misky nasypeme múku a osolíme. Pridáme vajce, olej, droždie a vareškou vypracujeme hladké nelepivé cesto. Necháme v teple vykysnúť. Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme na obdĺžnik silný asi 1 cm. Potrieme rozpustěným maslom, posypeme škoricovým cukrom, hrozienkami, orachami a zviníeme ako roládu. Krájame z nich koliečka 2 - 3 cm silné, reznou stranou kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Každý kúsok potrieme rozšlahaným vajcom. Vložíme do rúry vyhriatej na 190°C a pečieme asi 15 minút. Vychladnuté slimáky pocukrujeme. zdroj:www.mamincinyrecepty.cz
|