Tvarohový závin PDF Tlačiť E-mail
Streda, 05 Február 2020 16:04

Ingrediencie

cesto: 500 g polohrubej múky, štipku soli, 2 lyžice cukru, 1 vajce, 130 g oleja, 200 ml mlieka, 40 g čerstvého droždia

plnka: 500 g mäkkého tvarohu, 100 g cukru, 2 sáčky vanilkového cukru, 2 vajcia, 3 lyžice vanilkového pudingového prášku

1 vajce na potretie

Postup

Z uvedených surovín pripravíme klasické kysnuté cesto. Necháme vykysnúť.

Tvaroh rozmiešame s vajcom, cukrom, ak je príliš hustý môžeme zriediť smotanou alebo mliekom. Nakoniec vmiešame pudingový prášok.

Nakysnuté cesto rozdelíme na polovicu, rozvaľkáme na obdĺžnik, natrieme polovicou plnky a zvinieme do rolády.

Necháme na plechu ešte podkysnúť, potom potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 180 stupňov do zlatista cca 30 minút.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Fešácky tvarohový koláč

Ingrediencie cesto: 2 hrnčeky hladkej múky, 1 prášok...

Česnekáče

Ingrediencie cesto: 500 ml mlieka, 42 droždia, 1...

Korenené pagáče

Ingrediencie 200 g špaldovej hladkej múky, 500 g...

Strúhaný gaštanový koláč

Ingrediencie cesto: 420 g polohrubej múky, 200 g...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist