Vianočka PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 17 Február 2009 04:24

Ingrediencie

600 g hladkej múky, 200 g polohrubej múky, 160 g masla, 3 vanilkové cukre, 200 g kryštálového cukru, 1 kocka droždia, 200 ml mlieka, 3 vajcia, 3 žĺtka, trocha soli, citrónová kôra z jedného citróna, hrozienka

Postup

Z cukru, teplého mlieka a droždia si pripravíme kvások. Do misy preosejeme múku, osolíme, pridáme kôru, vanilkový cukor, žĺtky, vajíčka a teplé mlieko. Prilejeme kvások, hrozienka a vypracujeme vláčne husté cesto. Podľa potreby pridáme múku. Necháme nakysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 9 rovnakých častí a upletieme vianočku. Necháme ešte nakysnúť. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a ozdobíme hrozienkami a orechami. Pečieme pri teplote 180 stupňov do zlatista. Vychladenú posypeme práškovým cukrom.

 


 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist