Trdelník |
![]() |
![]() |
![]() |
Utorok, 17 Február 2009 04:27 |
Ingrediencie 200 ml mlieka, 100 ml vody, 1 čerstvé droždie, 1 lyžica cukru, 500 g hladkej múky, 1 vajíčko, 3 lyžice oleja, na posypanie kryštálový cukor, nasekané vlašské orechy, vajíčko na potretie Postup Cesto si vypracujeme klasickým spôsobom alebo necháme vypracovať v pekárni. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a narežeme na pásiky široké asi 3 cm. Cesto namotávame na ohňovzdorné valčeky na kremole tak, aby sa jemne prekrývalo. Namotaný trdelník potrieme rozšľahaným vajíčkom a obalíme ho v miske v ktorej sme zmiešali kryštálovy cukor a orechy. Pečieme pri teplote 200 stupňov do ružova.
![]()
|
Vyhľadávanie
Novinky
Jablkový koláč s grilážou
Ingrediencie
cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...
Jarkine krehké rohlíčky
Ingrediencie
cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...
Špaldové buchty
Ingrediencie
500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...
Celozrnný semiačkový chlebík
Ingrediencie
400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...