Vianočné hviezdy PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 17 Február 2009 04:29

Ingrediencie

500 g polohrubej múky, 30 g čerstvého droždia, 1/4 l vlažného mlieka, 100 g masla, 100 g cukru, 2 žĺtky, 1/2 lyžička soli, nastrúhaná kôra z 1/2 citróna, žĺtok na potretie, kandizované ovocie, orechy, hrozienka

Postup

Múku preosejeme do misy, rozdrobíme do nej droždie, premiešame s trochou mlieka a múky. Zakrytý kvások necháme 15 minút kysnúť. Roztopíme maslo, pridáme cukor, žĺtky, soľ, nastrúhanú kôru, spolu so zvyšným mliekom pridáme do kvásku a s celým množstvom múky vypracujeme na kysnuté cesto. Necháme 30 minút kysnúť. Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme hviezdy. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rožšľahaným žĺtkom a ozdobíme orechami, kandizovaným ovocím a prepláchnutými hrozienkami. Pečieme pri teplote 210 stupňov do zlatista.

 


 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist