Zlaté rybky PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 17 Február 2009 04:49

Ingrediencie

500 g polohrubej múky, 30 g čerstvého droždia, 60 g cukru, 1/4 l vlažného mlieka, 60 g masla, 1 vajce, štipka soli, nastrúhaná kôra z 1 citróna, 1 žĺtok, niekoľko hrozienok, 2 lyžice práškového cukru, 2-3 lyžice citrónovej šťavy

Postup

Múku preosejeme do misy, uprostred vyhĺbime jamku, rozdrvíme do nej droždie, premiešame s troškou múky, cukru a mlieka a zakryté necháme 15 minút kysnúť. Do vykysnutého kvásku pridáme zvyšný cukor a mlieko, roztopené maslo, vajce soľ, citrónovú kôru a s celým množstvom múky vypracujeme cesto. Necháme ho 30 minút kysnúť. Cesto rozdelíme na 4 časti a vytvarujeme rybky. Papuľku urobíme z dvoch malých guliek a rozšľahaným žĺtkom ich prilepíme k hlave. Na tele rybiek urobíme nástrihy nožnicami, čo budú znázorňovať šupiny. Rybky uložíme na plech vystlaný papierom a necháme ešte 15 minút kysnúť. Rúru vyhrejeme na 210 stupňov. Rybky potrieme rozšľahaným žĺtkom a pečieme do zlatista. Práškový cukor vymiešame s citrónom na polevu a urobíme rybkám oči. Prilepíme hrozienko.

 


 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist