Františky PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 14 Marec 2009 17:07

Ingrediencie

400 g polohrubej múky, 21 g droždia, 200 ml vlažného mlieka, 40 g cukru, 70 g zmäknutého masla, 1/4 lyžičky soli, 2 lyžičky škorice

náplň: 100 g zmäknutého masla, 70 g cukru, 1 lyžica škorice

rozšľahané vajíčko na potretie

Postup

Do múky urobíme jamku a rozdrobíme do nej kvasnice, prilejeme trochu mlieka a zmiešame s kvasnicami. Necháme asi 10 minút nakysnúť. Pridáme ostatné suroviny a spracujeme cesto, ktoré necháme asi 20 minút vykysnúť. Cesto vyvaľkáme na pomučenej doske na obdĺžnik veľkosti asi 30x70 cm. Zmiešame prísady na náplň a natrieme ho na cesto. Z dlhšej strany zrolujeme roládu, nakrájame na plátky asi 5 cm široké, stred každej zatlačíme rúčkou z varešky. Františky kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte 10 minút v kľude. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 225 stupňov asi 12 minút. 

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist