Dvojfarebné rohlíky zo Šlapanic Tlačiť
Nedeľa, 19 Apríl 2009 18:03

Ingrediencie

cesto: 1 kg polohrubej múky, 500 ml mlieka, 1 kocka droždia (42g), 1 vajce, 2 lyžičky cukru, 1 lyžička soli, 200 ml oleja, 100 g kokosu, 3 lyžice kakaa

náplň: 400 g nutelly

sirup: 200 ml vody, 100 ml kryštálového cukru

Postup

Múku, mlieko, vajce, cukor, soľ, droždie a olej zmiešame do kopy a vymiešame vláčne cesto. Rozdelíme ho na polovicu. Do jednej časti zapracujeme kokos, do druhej kakao. Každú časť rozdelíme na päť rovnakých bochníčkov a necháme ich pod utierkou vykysnúť. Potom vezmeme jeden hnedý a jeden biely bochníček a rozvaľkáme ich na guľaté rovnako veľké placky. Na hnedý kruh položíme biely, ešte spoločne valčekom rozvaľkáme a rozkrojíme na osem výsečov. Na každú položíme trochu nutelly a zrolujeme do rohlíčka. Skladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Na plechu ešte chvíľku necháme kysnúť a potom prudko upečieme (210 stupňov, 10 minút). Hneď po vytiahnutí z rúry každý rohlíček krátko ponoríme do sirupu a položíme na mriežku vychladnúť. 

Sirup pripravíme povarením vody s cukrom a necháme vychladnúť.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz