Moravské koláče Tlačiť
Nedeľa, 31 Máj 2009 15:14

Ingrediencie

cesto: 600 g hladkej múky, 100 g cukru krupica, 120 g masla, 250 ml vlažného mlieka, 2 žĺtky, citrónová kôra z 1 citróna, trochu soli, 42 g čerstvého droždia

plnka: 500 g tvarohu, 4 lyžice práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 2 žĺtky, trochu mlieka

mrvenička: 160 g hrubej múky, 80 g práškového cukru, 100 g masla - dôkladne rukou vypracovať

ďalej: džem

Postup

Všetky suroviny určené na cesto vymiešame v hladké nelepivé cesto, ktoré prikryjeme a necháme asi 20 minút kysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm. Vykrojíme kolieska, ktoré preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte asi 40 minút kysnúť. Medzitým si pripravíme plnku zmiešaním uvedených surovín. Vykysnuté koláčiky potrieme plnkou a džemom. Nakoniec ich posypeme mrveničkou. Pečieme pri teplote 200 stupňov dozlatista.