Kysnutý slivkový koláč PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 25 September 2009 19:21

Ingrediencie

500 g polohrubej múky, 400 ml mlieka, 2 žĺtka, kocka droždia, 3 lyžice cukru, 1 lyžička soli, slivky, mletá škorica

mrvenička: 2 lyžice masla, 4 lyžice polohrubej múky, 4 lyžice práškového cukru

Postup

Z vlažného mlieka, trochy cukru a droždia si pripravíme kvások. Vlejeme ho do misy s preosiatou múkou, žĺtkami, soľou, zvyškom cukru a zvyškom mlieka. Vypracujeme dôkladne riedšie cesto, ktoré  necháme vykysnúť. Zatiaľ si odkôstkujeme slivky a prerežeme ich na polovicu. Vykysnuté cesto vylejeme na plech a pomúčenými rukami ho rozotrieme po celom plechu.  Na vrch uložíme pokrájané slivky, posypeme škoricou a posypeme mrveničkou (ktorú si dôkladne s rukami spracujeme). Pečieme pri teplote 190 stupňov.

zdroj:www.mimibazar.sk

 


 

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Rumová bábovka dvojfarebná

Ingrediencie 4 vajcia, štipka soli, 250 g kryštálového...

Mrveničkový koláč s jablkami

Ingrediencie 300 g polohrubej múky, 3 lyžičky prášku...

Cícerové rizoto s pšenom

Ingrediencie 1 šálku nevareného pšena, bielu časť...

Pečená hliva ustricová

Ingrediencie 1 balenie hlivy ustricovej, 4 červené...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist