Kysnutý slivkový koláč PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 25 September 2009 19:21

Ingrediencie

500 g polohrubej múky, 400 ml mlieka, 2 žĺtka, kocka droždia, 3 lyžice cukru, 1 lyžička soli, slivky, mletá škorica

mrvenička: 2 lyžice masla, 4 lyžice polohrubej múky, 4 lyžice práškového cukru

Postup

Z vlažného mlieka, trochy cukru a droždia si pripravíme kvások. Vlejeme ho do misy s preosiatou múkou, žĺtkami, soľou, zvyškom cukru a zvyškom mlieka. Vypracujeme dôkladne riedšie cesto, ktoré  necháme vykysnúť. Zatiaľ si odkôstkujeme slivky a prerežeme ich na polovicu. Vykysnuté cesto vylejeme na plech a pomúčenými rukami ho rozotrieme po celom plechu.  Na vrch uložíme pokrájané slivky, posypeme škoricou a posypeme mrveničkou (ktorú si dôkladne s rukami spracujeme). Pečieme pri teplote 190 stupňov.

zdroj:www.mimibazar.sk

 


 

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist