Kysnutý slivkový koláč Tlačiť
Piatok, 25 September 2009 19:21

Ingrediencie

500 g polohrubej múky, 400 ml mlieka, 2 žĺtka, kocka droždia, 3 lyžice cukru, 1 lyžička soli, slivky, mletá škorica

mrvenička: 2 lyžice masla, 4 lyžice polohrubej múky, 4 lyžice práškového cukru

Postup

Z vlažného mlieka, trochy cukru a droždia si pripravíme kvások. Vlejeme ho do misy s preosiatou múkou, žĺtkami, soľou, zvyškom cukru a zvyškom mlieka. Vypracujeme dôkladne riedšie cesto, ktoré  necháme vykysnúť. Zatiaľ si odkôstkujeme slivky a prerežeme ich na polovicu. Vykysnuté cesto vylejeme na plech a pomúčenými rukami ho rozotrieme po celom plechu.  Na vrch uložíme pokrájané slivky, posypeme škoricou a posypeme mrveničkou (ktorú si dôkladne s rukami spracujeme). Pečieme pri teplote 190 stupňov.

zdroj:www.mimibazar.sk