Orechové fornety Tlačiť
Nedeľa, 01 November 2009 16:54

Ingrediencie

cesto: 400 g hladkej múky, 3 lyžice práškového cukru, 5 dkg droždia, 250 g Palmarínu, 250 ml vlažného mlieka

plnka: 300 g mletých orechov, 300 g práškového cukru, 5 bielkov

Postup

Z droždia, cukru a mlieka si pripravíme kvások. Vykysnutý kvások pridáme k múke a roztopenému Palmarínu a vymiesime cesto. Pripravíme si plnku z orechov, cukru a tuhého snehu. Všetko dôkladne vymiešame. Hneď po príprave plnky si cesto rozdelíme na dve časti. Jednu časť si vyvaľkáme na dobre pomúčenej doske na obdĺžnik a natrieme plnkou. Aj druhú časť vyvaľkáme na obdĺžnik a prikryjeme ním cesto s plnkou. Okraje dobre pritlačíme. Z cesta narežeme pásy široké asi 5 cm a z každého pásu narežeme trojuholníky, ktoré potrieme žĺtkom zmiešaným s troškou mlieka. Každý posypeme drvenými orechami. Pečieme pri teplote 190 stupňov do zlatista.