Makovky |
![]() |
![]() |
![]() |
Nedeľa, 24 Január 2010 15:23 |
Ingrediencie cesto: 260 ml mlieka, 1/2 kocky droždia, 100 g rozpustenej hery, 100 g kryštálového cukru, 550 g polohrubej múky, štipka soli, 1 lyžička škorice náplň: 200 g mletého maku, 1 vanilkový cukor, 4 lyžice práškového cukru, 1 lyžička škorice, 200 ml mlieka - všetko spolu krátko povaríme Postup Cesto pripravíme klasickým spôsobom. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve rovnaké časti. Cesto vyvaľkáme na obdĺžnikovú placku a na cesto rozotrieme polovicu náplne. Po dĺžke cesto zložíme do jednej tretiny aj druhú časť preložíme. Nakrájame si 7 cm pásy, ktoré narežeme na tri úzke prúžka , ktoré nedokrojíme až do konca. Z prúžkov spletieme vrkočiky, ktoré preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 180 stupňov dozlatista. zdroj:www.mimibazar.cz
![]()
|
Vyhľadávanie
Novinky
Rumová bábovka dvojfarebná
Mrveničkový koláč s jablkami
