Závitky Tlačiť
Piatok, 12 Február 2010 19:57

Ingrediencie

cesto: 500 g polohrubej múky, 30 g čerstvého droždia, 50 g cukru, 250 ml vlažného mlieka, 40 g rozpusteného masla, 2 vajcia, 1 lyžička soli, 1 lyžička kôry z citróna

ďalej: 6 lyžíc rozpusteného masla, 8 lyžíc práškového cukru, 75 g hrozienok, maslo na poliatie, 2 lyžice na posypanie

Postup

Cesto pripravíme klasickým spôsobom. Vykysnuté cesto rozdelíme na 15 dielov, každý rozvaľkáme na 8x20 cm, potrieme roztopeným maslom, posypeme práškovým cukrom a umytými hrozienkami, po dĺžke preložíme a zvinieme smerom od užšej strany. Roztopíme maslo, za 4 lyžice nalejeme do okrúhlej tortovej formy, uložíme do nej závitky a necháme 15 minút kysnúť. Rúru vyhrejeme na 190 stupňov, koláče pokvapkáme zvyšným maslom, posypeme cukrom a pečieme 25-30 minút.