Kysnutá bábovka PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 28 Február 2010 17:46

Ingrediencie

500 g polohrubej múky, 1 kocka droždia, 200 g masla, 200 g práškového cukru, 1 celé vajce, 2 žĺtka, 200 ml mlieka, 2 lyžice rumu, 1 lyžička citrónovej kôry, štipka soli, strúhanka

Postup

Vo vlažnom mlieku, trochu cukru rozdrobíme droždie a necháme vykysnúť. Vymiešame zmäknuté maslo, rum, cukor, kôru, vajíčko, žĺtka. Dôkladne vymiešame. Potom vmiešame múku, kvások a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto vložíme do vymastenej a strúhankou vysypanej bábovkovej formy a necháme podkysnúť. Pečieme pri teplote 180 stupňov.

 

Vyhľadávanie

Novinky

Rumová bábovka dvojfarebná

Ingrediencie 4 vajcia, štipka soli, 250 g kryštálového...

Mrveničkový koláč s jablkami

Ingrediencie 300 g polohrubej múky, 3 lyžičky prášku...

Cícerové rizoto s pšenom

Ingrediencie 1 šálku nevareného pšena, bielu časť...

Pečená hliva ustricová

Ingrediencie 1 balenie hlivy ustricovej, 4 červené...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist