Kysnutá bábovka PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 28 Február 2010 17:46

Ingrediencie

500 g polohrubej múky, 1 kocka droždia, 200 g masla, 200 g práškového cukru, 1 celé vajce, 2 žĺtka, 200 ml mlieka, 2 lyžice rumu, 1 lyžička citrónovej kôry, štipka soli, strúhanka

Postup

Vo vlažnom mlieku, trochu cukru rozdrobíme droždie a necháme vykysnúť. Vymiešame zmäknuté maslo, rum, cukor, kôru, vajíčko, žĺtka. Dôkladne vymiešame. Potom vmiešame múku, kvások a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto vložíme do vymastenej a strúhankou vysypanej bábovkovej formy a necháme podkysnúť. Pečieme pri teplote 180 stupňov.

 

Vyhľadávanie

Novinky

Banánová bábovka s čokoládou

Ingrediencie 4 banány, 350 g polohrubej múky, 250...

Cuketové placky na plechu

Ingrediencie 2 cukety, 2 vajcia, 150 g tvrdého syra,...

Cuketové tyčinky

Ingrediencie 250 g cukety, 300 g hladkej múky, 1...

Kefírová bublanina

Ingrediencie 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist