Kysnutá bábovka PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 28 Február 2010 17:46

Ingrediencie

500 g polohrubej múky, 1 kocka droždia, 200 g masla, 200 g práškového cukru, 1 celé vajce, 2 žĺtka, 200 ml mlieka, 2 lyžice rumu, 1 lyžička citrónovej kôry, štipka soli, strúhanka

Postup

Vo vlažnom mlieku, trochu cukru rozdrobíme droždie a necháme vykysnúť. Vymiešame zmäknuté maslo, rum, cukor, kôru, vajíčko, žĺtka. Dôkladne vymiešame. Potom vmiešame múku, kvások a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto vložíme do vymastenej a strúhankou vysypanej bábovkovej formy a necháme podkysnúť. Pečieme pri teplote 180 stupňov.

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist