Uzlíky |
![]() |
![]() |
![]() |
Piatok, 05 Marec 2010 19:42 |
Ingrediencie 500 g hladkej múky, 100 g cukru, 2 vajcia, 200 ml oleja, 1 kocka droždia, 3 lyžice rumu, 100 ml mlieka, hrsť hrozienok Postup Vo vlažnom mlieku rozdrobíme droždie, pridáme lyžičku cukru a necháme vykysnúť kvások. V miske zmiešame múku, zvyšný cukor, múku, vajcia, olej. Pridáme kvások a vypracujeme vláčne hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 14 častí, z každej časti vyvaľkáme valček, ktorý zauzlíme. Uzlíky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme podkysnúť. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 190 stupňov.
![]()
|
Vyhľadávanie
Novinky
Jablkový koláč s grilážou
Ingrediencie
cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...
Jarkine krehké rohlíčky
Ingrediencie
cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...
Špaldové buchty
Ingrediencie
500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...
Celozrnný semiačkový chlebík
Ingrediencie
400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...