Uzlíky PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 05 Marec 2010 19:42

Ingrediencie

500 g hladkej múky, 100 g cukru, 2 vajcia, 200  ml oleja, 1 kocka droždia, 3 lyžice rumu, 100 ml mlieka, hrsť hrozienok

Postup

Vo vlažnom mlieku rozdrobíme droždie, pridáme lyžičku cukru a necháme vykysnúť kvások. V miske zmiešame múku, zvyšný cukor, múku, vajcia, olej. Pridáme  kvások a vypracujeme vláčne hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 14 častí, z každej časti vyvaľkáme valček, ktorý zauzlíme. Uzlíky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme podkysnúť. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 190 stupňov.

 


 

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist