Mejlové buchty |
![]() |
![]() |
![]() |
Utorok, 16 Marec 2010 14:38 |
Ingrediencie 1 hrnček polohrubej múky, 3 hrnčeky hladkej múky, 1/2 hrnčeka mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 1 kocka droždia, 3 vajcia, štipka soli, vanilkový cukor, 1 lyžička prášku do perníka, 3 lyžice kokosu, štipka škorice, 2 lyžice cukru náplň: 2 veľké jablká, 2 lyžice rumu, cukor podľa chuti, šťava z polovice pomaranča Postup Vypracujeme klasické kysnuté cesto, ktoré necháme vykysnúť. Po vykysnutí cesto rozdelíme na rovnaké časti, ktoré plníme plnkou a vytvarujeme buchty. Formu poriadne vytrieme olejom a poukladáme buchty vedľa seba. Necháme podkysnúť. Buchty pred pečením ponatierame olejom aj boky buchiet a pečieme pri teplote 190 stupňov dozlatista. náplň: jablká nastrúhame, prebytočnú šťavu vytlačíme. Zmiešame rumom, pomarančovou šťavou a podľa chuti pocukrujeme. ![]() |