Mejlové buchty Tlačiť
Utorok, 16 Marec 2010 14:38

Ingrediencie

1 hrnček polohrubej múky, 3 hrnčeky hladkej múky, 1/2 hrnčeka mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 1 kocka droždia, 3 vajcia, štipka soli, vanilkový cukor, 1 lyžička prášku do perníka, 3 lyžice kokosu, štipka škorice, 2 lyžice cukru

náplň: 2 veľké jablká, 2 lyžice rumu, cukor podľa chuti, šťava z polovice pomaranča

Postup

Vypracujeme klasické kysnuté cesto, ktoré necháme vykysnúť. Po vykysnutí cesto rozdelíme na  rovnaké časti, ktoré plníme plnkou a vytvarujeme buchty. Formu poriadne vytrieme olejom a poukladáme buchty vedľa seba. Necháme podkysnúť. Buchty pred pečením ponatierame olejom aj boky buchiet a pečieme pri teplote 190 stupňov dozlatista.

náplň: jablká nastrúhame, prebytočnú šťavu vytlačíme. Zmiešame  rumom, pomarančovou šťavou a podľa chuti pocukrujeme.