Helenské rohlíčky PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 22 Marec 2010 05:20

Ingrediencie

1 kg hladkej múky, 150 g masla, 100 g masti, 200 g cukru krupica, 1 lyžička soli, kôra z jedného citróna, 50 g droždia, 500 ml mlieka, 1 vajce na potierania

náplň: nutela, strúhaná čokoláda, kokos.......

rozvar: 150 ml vody, 3 sáčky vanilkového cukru

Postup

Do misy nasypeme múku, pridáme zmäknuté maslo a masť a rukami poriadne rozžmolíme. Pridáme soľ, kôru, cukor, premiešame a v prostriedku vytvoríme jamku. Rozdrobíme do nej droždie, zalejem trochou teplého mlieka, misu prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť kvások. Zamiešame, pridáme zvyšné mlieko a dôkladne vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Z cesta oddeľujeme kúsky, z ktorých tvoríme bochníčky a necháme pod utierkou asi 10 minút podkysnúť.

Potom valčekom, každý bochník rozvaľkáme na dlhý ovál, potrieme náplňou a zrolujeme do rohlíčka. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 200 stupňov.

Počas pečenia zvaríme vodu s cukrom. Po vybratí plechu z rúry hneď každý rohlíček potrieme rozvarom.  

zdroj: televízny program Kluci v akcii

 

 

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Rumová bábovka dvojfarebná

Ingrediencie 4 vajcia, štipka soli, 250 g kryštálového...

Mrveničkový koláč s jablkami

Ingrediencie 300 g polohrubej múky, 3 lyžičky prášku...

Cícerové rizoto s pšenom

Ingrediencie 1 šálku nevareného pšena, bielu časť...

Pečená hliva ustricová

Ingrediencie 1 balenie hlivy ustricovej, 4 červené...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist