Orechový veniec PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 25 Marec 2010 06:02

Ingrediencie

400 g polohrubej múky, 30 g čerstvého droždia, 3 lyžice cukru, 4 lyžice roztopeného masla, 2 žĺtky, 150 ml mlieka, 1 vajíčko na potretie

plnka: 100 g posekaných orechov, 50 g hrozienok, 2 lyžice strúhanej čokolády, 1 lyžica rumu, 4 lyžice medu

Postup

Cesto vypracujeme klasickým spôsobom. Medzitým si pripravíme plnku. Zmiešame všetky suroviny. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, potrieme plnkou a zvinieme do rolády. Konce spojíme vytvoríme veniec, ktorý potrieme rozšľahaným vajíčkom. Kuchynskými nožnicami veniec nastriháme asi do 2/3  asi 1 1/2 cm od seba. Veniec pečieme pri teplote 190 stupňov dozlatista.

 


 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Banánová bábovka s čokoládou

Ingrediencie 4 banány, 350 g polohrubej múky, 250...

Cuketové placky na plechu

Ingrediencie 2 cukety, 2 vajcia, 150 g tvrdého syra,...

Cuketové tyčinky

Ingrediencie 250 g cukety, 300 g hladkej múky, 1...

Kefírová bublanina

Ingrediencie 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist