Orechové žemle PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 26 Marec 2010 05:57

Ingrediencie

250 g hladkej múky, 250 g polohrubej múky, 1 lyžička citrónovej kôry, 1 lyžička soli, 30 g čerstvého droždia, 30 g cukru krupica, 40 g masla, 250 ml mlieka, hrsť nasekaných orechov, 2 vajcia, 1 vajce na potretie, orechy na posypanie

Postup

Z uvedených surovín pripravíme klasické kysnuté cesto. Po vykysnutí cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a okrúhlou formičkou vykrajujeme žemle, ktoré preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme podkysnúť.  Žemle potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme nasekanými orechami a pečieme pri teplote 190 stupňov.

 


 

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablčno - makový koláč

Ingrediencie 500 g polohrubej múky, 120 g práškového...

Kniha návštev

NÁVŠTEVNÁ KNIHA

Sušienky s mandľami

Ingrediencie 300 g hladkej múky, 200 g masla, 100...

Rumová bábovka dvojfarebná

Ingrediencie 4 vajcia, štipka soli, 250 g kryštálového...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist