Orechové žemle PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 26 Marec 2010 05:57

Ingrediencie

250 g hladkej múky, 250 g polohrubej múky, 1 lyžička citrónovej kôry, 1 lyžička soli, 30 g čerstvého droždia, 30 g cukru krupica, 40 g masla, 250 ml mlieka, hrsť nasekaných orechov, 2 vajcia, 1 vajce na potretie, orechy na posypanie

Postup

Z uvedených surovín pripravíme klasické kysnuté cesto. Po vykysnutí cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a okrúhlou formičkou vykrajujeme žemle, ktoré preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme podkysnúť.  Žemle potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme nasekanými orechami a pečieme pri teplote 190 stupňov.

 


 

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Banánová bábovka s čokoládou

Ingrediencie 4 banány, 350 g polohrubej múky, 250...

Cuketové placky na plechu

Ingrediencie 2 cukety, 2 vajcia, 150 g tvrdého syra,...

Cuketové tyčinky

Ingrediencie 250 g cukety, 300 g hladkej múky, 1...

Kefírová bublanina

Ingrediencie 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist