Orechové žemle |
![]() |
![]() |
![]() |
Piatok, 26 Marec 2010 05:57 |
Ingrediencie 250 g hladkej múky, 250 g polohrubej múky, 1 lyžička citrónovej kôry, 1 lyžička soli, 30 g čerstvého droždia, 30 g cukru krupica, 40 g masla, 250 ml mlieka, hrsť nasekaných orechov, 2 vajcia, 1 vajce na potretie, orechy na posypanie Postup Z uvedených surovín pripravíme klasické kysnuté cesto. Po vykysnutí cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a okrúhlou formičkou vykrajujeme žemle, ktoré preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme podkysnúť. Žemle potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme nasekanými orechami a pečieme pri teplote 190 stupňov.
![]()
|
Vyhľadávanie
Novinky
Jablkový koláč s grilážou
Ingrediencie
cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...
Jarkine krehké rohlíčky
Ingrediencie
cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...
Špaldové buchty
Ingrediencie
500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...
Celozrnný semiačkový chlebík
Ingrediencie
400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...