Honzové buchty |
![]() |
![]() |
![]() |
Pondelok, 29 Marec 2010 19:29 |
Ingrediencie 600 g hladkej múky, 1 kocka čerstvého droždia, 100 g cukru krupica, 250 ml vlažného mlieka, 3 žĺtky, 100 ml oleja, 1 vanilkový cukor, 1 lyžička soli Postup Všetky ingrediencie vymiešame v hladké nelepivé cesto, ktoré necháme prikryté vykysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 1 cm a okrúhlou formičkou vykrajujeme kolieska, ktoré plníme podľa chuti makom, marmeládou, tvarohom... Vyformujeme buchtičky a vložíme ich do vymasteného pekáča. Necháme asi 30 minút podkysnúť. Povrch a boky buchiet potrieme olejom a pečieme pri teplote 190 stupňov. ![]() ![]() |
Vyhľadávanie
Novinky
Jablkový koláč s grilážou
Ingrediencie
cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...
Jarkine krehké rohlíčky
Ingrediencie
cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...
Špaldové buchty
Ingrediencie
500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...
Celozrnný semiačkový chlebík
Ingrediencie
400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...