Honzové buchty PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 29 Marec 2010 19:29

Ingrediencie

600 g hladkej múky, 1 kocka čerstvého droždia, 100 g cukru krupica, 250 ml vlažného mlieka, 3 žĺtky, 100 ml oleja, 1 vanilkový cukor, 1 lyžička soli

Postup

Všetky ingrediencie vymiešame v hladké nelepivé cesto, ktoré necháme  prikryté vykysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 1 cm a okrúhlou formičkou vykrajujeme kolieska, ktoré plníme podľa chuti makom, marmeládou, tvarohom... Vyformujeme buchtičky a vložíme ich do vymasteného pekáča. Necháme asi 30 minút podkysnúť. Povrch a boky buchiet potrieme olejom a pečieme pri teplote 190 stupňov.


 
 
 
 

Vyhľadávanie

Novinky

Rumová bábovka dvojfarebná

Ingrediencie 4 vajcia, štipka soli, 250 g kryštálového...

Mrveničkový koláč s jablkami

Ingrediencie 300 g polohrubej múky, 3 lyžičky prášku...

Cícerové rizoto s pšenom

Ingrediencie 1 šálku nevareného pšena, bielu časť...

Pečená hliva ustricová

Ingrediencie 1 balenie hlivy ustricovej, 4 červené...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist