Motýle Tlačiť
Streda, 07 Apríl 2010 16:43

Ingrediencie

900 g hladkej múky, 1 kocka droždia, 1 lyžička soli, 150 g kryštálového cukru, 2 vajcia, 560 ml mlieka, 60 g rozpusteného mlieka

plnka: 150 g mletého maku, 150 g mletých orechov, cukor podľa chuti

potretie: 1 vajíčko, kryštálový cukor na posypanie

Postup

Z uvedených surovín pripravíme klasické kysnuté cesto. Cesto rozdelíme na menšie rovnaké časti z ktorých vytvoríme malé bochníčky. Každý bochníček vyvaľkáme na kruh o priemere cca 20 cm a potrieme  olejom. Na rozvaľkaný kruh nasypeme plnku a zvinieme ako palacinku. Konce zvinutého cesta prehneme na spodok. Kuchynskými nožnicami zastrihneme konce , tak aby sme v prostriedku asi 1 cm neprestrihli. Zastrihnuté konce vytočíme smerom von a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme podkysnúť, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme cukrom. Pečieme pri teplote 190 stupňov dozlastista.

plnka: V jednej miske si premiešame mak s cukrom podľa chuti a v druhej miske mleté orechy s cukrom. 

zdroj:www.mimibazar.sk