Lístkové cesto-sladké
Čokoládová štrúdla PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 08 August 2014 10:13

Ingrediencie

500 g lístkového cesta, 1 vajíčko na potretie

plnka: 70 g čokolády na varenie, 1 lyžica kakaa, 80 ml mlieka, 50 g masla, 25 g práškového cukru, 1/2 vanilkového lusku, 2 vajcia, 50 g strúhanky, 50 g mletých orechov, 25 g kryštálového cukru, štipka soli

Postup

V hrnčeku s trochou mlieka rozmiešame kakao. V menšom hrnci zohrejeme zvyšné mlieko, do ktorého pridáme rozmiešané kakao a nalámanú čokoládu. Za stáleho miešania necháme čokoládu rozpustiť. Akonáhle je čokoláda rozpustená a spojila sa s mliekom, necháme vychladnúť. V miske vyšľaháme zmäknuté maslo spolu s práškovým, kryštálovým cukrom, vnútrajšok vanilky, štipku soli a postupne zašľaháme dva žĺtky. Potom do základu postupne zašľahávame čokoládovú zmes, strúhanku, mleté orechy a nakoniec ušľahaný tuhý sneh z bielkov.

Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik, na ktorý nanesieme plnku a cesto pevne zavinieme. Štrúdlu preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vyšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 200-210 stupňov dozlatista.

 

 


 
Zdravý jablkový závin PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 29 Marec 2014 16:27

Ingrediencie

lístkové cesto, 5 jabĺk, sušené slivky, mletá škorica, 1 vajíčko, med, mandľové lupienky, kiwi, hrozno, múka na podsypanie

Postup

Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske. Do stredu cesta rozložíme očistené a na kocky nakrájané jablká. Na jablká naukladáme sušené slivky a všetko posypeme škoricou. Bočné cesto preložíme cez jablká a vytvoríme závin. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme ho rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pri teplote 210 stupňov cca 20 minút. Po upečení preložíme na tácku a celý závin pokvapkáme medom, posypeme lupienkami a ozdobíme ovocím.

 

 

 
Krémeše PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 22 November 2013 14:09

Ingrediencie

2x300 g lístkového cesta, 750 ml mlieka, 4 lyžice kryštálového cukru, 3 sáčky vanilkového práškového pudingu, 3 žĺtka, 250 g masla, 500 ml smotany na šľahanie, 2 sáčky vanilkového cukru

Postup

Obe cesta rozvaľkáme na veľkosť plechu. Jednu placku necháme v celku, druhú nakrájame na obdĺžničky. Upečieme pri teplote 230 stupňov cca 10 minút.

V časti mlieka rozmiešame cukor, žĺtky a pudingový prášok. Ostatné mlieko nalejeme do hrnca a zohrievame. Do horúceho vlejeme rozmiešanú zmes a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Odstavíme a hneď vmiešame asi 2 lyžice masla. Necháme vychladnúť.

Do vlažného pudingu všľaháme zvyšné maslo. Smotanu s vanilkovým cukrom ušľaháme dotuha. Na plát cesta upečený v celku rozotrieme pudingový krém a na neho šľahačku. Na vrch naskladáme upečené obdĺžničky a koláč podľa nich nakrájame.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 

 


 
Jablkový koláč s vanilkovým krémom PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 20 Júl 2013 14:03

Ingrediencie

lístkové cesto, 10 stredne veľkých jabĺk, 2 balíčky škoricového cukru, 200 ml kyslej smotany, 2 vajcia, 1 lyžica cukru, 1 vanilkový lusk alebo vanilková aróma

Postup

Okrúhlu koláčovú formu vyložíme papierom na pečenie a vyplníme ho na tenko vyvaľkaným cestom. Cesto na niekoľkých miestach popicháme vidličkou a husto pokladieme očistené a nakrájané jablká. Povrch bohate posypeme škoricovým cukrom. Kyslú smotanu vyšľaháme vajcom a cukrom. Krém ovoniame vanilkou a nalejeme ho na jablká do jedného miesta v strede. Krém sa roztečie pod jablká a vrchná strana zostane nezaliatá. Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 190 stupňov a pečieme cca 45 minút.

zdroj:http://dolcevita.blog.cz/

 

 


 
Batôžky s lekvárovou plnkou PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 16 Júl 2013 14:15

Ingrediencie

500 g lístkového cesta, hladká múka, 1 vajcie, práškový cukor

plnka: 250 g slivkového lekváru, 50 g strúhaných piškót, 100 g posekaných orechov, 1 lyžica rumu

Postup

V miske zmiešame lekvár s mletými piškótami. Pridáme orechy a ochutíme rumom. Dobre vymiešame.

Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm a pokrájame na 16 štvorcov. Do stedu každého dáme plnku a protiľahlé rožky spojíme do batôžka. Naplnené batôžky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vyšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 210 stupňov cca 15 minút. Vychladnuté batôžky posypeme práškovým cukrom.

 


 
Makovo - višňová štrúdla PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 11 Júl 2013 15:30

Ingrediencie

lístkové cesto, višne, višňový džem, vajíčko na potretie

plnka: 160 g mletého maku, 150 ml mlieka, 1 vanilkový cukor, 4 lyžice práškového cukru, 1 lyžička škorice

Postup

Pomletý mak zalejeme vriacim mliekom, pridáme vanilkový, práškový cukor, škoricu a dôkladne premiešame. Lístkové cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3-5 mm, potrieme džemom a rovnomerne natrieme makovú plnku. Na plnku rozložíme odkôstkované višne a cesto zrolujeme do rolády. Vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 20 minút. Vrch posypeme práškovým cukrom.

 

 


 
Tvarohový závin s broskyňami PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 02 Júl 2013 13:46

Ingrediencie

1 lístkové cesto

plnka: 500 g hrudkovitého tvarohu, 200 g práškového cukru, 1 vajce, 1 vanilkový puding v prášku, citrónová kôra, broskyne, žĺtko na potretie

Postup

Cesto rozvaľkáme. Tvaroh zmiešame s cukrom, vajíčkom, pudingom a nastrúhanou kôrou. Cesto potrieme plnkou a na vrch uložíme pokrájané broskyne. Závin zrolujeme a preložíme ho na plech vystlkaný papierom na pečenie. Vrch potrieme žĺtkom zmiešaným s lyžicou vody. Pečieme pri teplote 210 stupňov dozlatista. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

 

 


 
Jablká v župane PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 01 Február 2013 18:54

Ingrediencie

lístkové cesto, 6 jabĺk, 1 vajíčko

plnka: 75 g hnedého cukru, 30 g hrozienok, 30 g vlašských orechov, 60 g zmäknutého masla, 1 lyžička škorice

Postup

Do misky dáme cukor, hrozienka, nahrubo nasekané orechy, maslo a škoricu a vidličkou premiešame. Jablká ošúpeme a vykrajovačom zo stredu vyrežeme jadrovník.

Rozmrazené cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika veľkosti 52,5 x 35 cm. Cesto pokrájame na šesť 17,5 cm štvorcov. Jablko postavíme do sterdu štvorca. Otvor jablka naplníme orechovou zmesou a okraje cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom. Jablko do cesta zabalíme a rohy dobre pritlačíme, aby sa spojili. Rovnako pripravíme všetky ostatné jablká. Prenesieme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Zabalené jablká potrieme vyšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 210 stupňov dozlatista.

 

 

 
Ananásový kvietok PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 06 Január 2013 16:16

Ingrediencie

1 lístkové cesto, 1 konzerva ananás - kolieska, 1 vajíčko, kandizované ovocie

Postup

Rozmrazené lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame pásiky dlhšie, ako je koliesko ananásu. Ananás scedíme. Vždy tri pásiky cesta dáme cez seba, na pásiky dáme koliesko ananásu a prúžok  preložíme do stredu ananásu. Uprostred jemne zatlačíme. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a do stredu položíme ľubovoľné kandizované ovocie (ja som použila čerešne). Pečieme pri teplote 190 stupňov dozlatista.

 


 
Čučoriedkové taštičky PDF Tlačiť E-mail
Streda, 28 Marec 2012 18:32

Ingrediencie

1 balíček lístkového cesta, čučoriedkový džem, hladká múka na podsypávanie, práškový cukor

Postup

Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto na tenko. Vykrájame kolieska, ktoré v strede naplníme džemom. Prehneme na polovicu a okraje dobre pritlačíme k sebe. Naskladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 230 stupňov, dozlatista cca 10 minút. Vychladené pocukrujeme.

 


 
Banánové croissanty PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 02 August 2011 12:51

Ingrediencie

1 lístkové cesto, 6 banány, 1 vanilkový cukor, 1 škoricový cukor, 1 vajíčko na potretie, šľahačka, čokoláda

Postup

Lístkové cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, posypeme ho vanilkovým a škoricovým cukrom, následne aj strúhanou čokoládou. Rozdelíme ho na 6 pásiky široké cca 5 cm. Do každého pásu zamotávame banán ako múmiu. Pripravené croissanty preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom, posypeme zvyšným vanilkovým a škoricovým cukrom a pečieme pri teplote 200 stupňov dozlatista. Podávame teplé so šľahačkou a posypané čokoládou.

 


 
« ZačiatokDozadu123DopreduKoniec »

Stránka 1 z 3

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist