Lístkové cesto-sladké
Šatôčky s pudingom a čokoládou PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 10 Január 2010 15:37

Ingrediencie

1 balíček lístkového cesta, uvarený hustý vanilkový puding, čokoláda, cukor na posypanie

Postup

Cesto rozpolíme. Každú polku vyvaľkáme na obdĺžnik a rozkrájame na malé obdĺžničky. Na každý položíme lyžičku pudingu a zapichneme do neho malé kúsky čokolády. Prehneme na polku, okraje dobre pritisneme a uložíme na plech. Pečieme pri teplote 230 stupňov asi 10 minút. Hotové pocukrujeme.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 
Prasačie ušká PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 10 Január 2010 15:31

Ingrediencie

1 lístkové cesto, 250 g tvarohu, tmavý cukor, mletá škorica, práškový cukor, vajíčko na potretie

Postup

Dosku posypeme práškovým cukrom a cesto rozvaľkáme na obdĺžnik asi 25x35 cm. Dosku aj cesto pri vaľkani podsypávame práškovým cukrom. Pripravený plát potrieme rozšľahaným vajíčkom, na to rovnomerne rozvrstvíme tvaroh, posypeme tmavým cukrom a škoricou. Cesto zrolujeme od dvoch protiľahlých strán do stredu a jemne ich spolu stlačíme. Rolky prikryjeme a dáme na 30 minút do chladničky. Zo zrolovaného cesta nakrájame ostrým nožom plátky hrubé asi 1 cm a dávame na plech ďalej od seba. Potrieme vajíčkom a pečieme pri teplote 220 stupňov asi 15 minút do zlatista. Upečené, teplé ušká pocukrujeme. Necháme vychladnúť.

zdroj:www.mimibazar.sk

 


 

 
Makové hrebene PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 17 Február 2009 20:00

Ingrediencie

1 lístkové cesto, 100 g mlieka, 80 g krupicového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 200 g mletého maku, 1 lyžica masla, 1 vajíčko na potretie

Postup

Najprv si pripravíme plnku: Mlieko uvaríme s krupicovým a vanilkovým cukrom, makom a maslom. Necháme vychladnúť.  Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske. Rozkrájame ho na štvorce 10x10 cm. Okraje potrieme rozšľahaným vajcom a do stredu dáme lyžicu makovej plnky. Cesto prehneme na polovicu a okraje k sebe dobre pritlačíme. Zlepenú stranu obdĺžnika nakrojíme niekoľkokrát do hĺbky asi 1cm. Hrebene naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 200 stupňov do zlatista. Vychladené pocukrujeme.

 


 

 
« ZačiatokDozadu123DopreduKoniec »

Stránka 3 z 3

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist