Tvarohový závin s broskyňami |
![]() |
![]() |
![]() |
Utorok, 02 Júl 2013 13:46 |
Ingrediencie 1 lístkové cesto plnka: 500 g hrudkovitého tvarohu, 200 g práškového cukru, 1 vajce, 1 vanilkový puding v prášku, citrónová kôra, broskyne, žĺtko na potretie Postup Cesto rozvaľkáme. Tvaroh zmiešame s cukrom, vajíčkom, pudingom a nastrúhanou kôrou. Cesto potrieme plnkou a na vrch uložíme pokrájané broskyne. Závin zrolujeme a preložíme ho na plech vystlkaný papierom na pečenie. Vrch potrieme žĺtkom zmiešaným s lyžicou vody. Pečieme pri teplote 210 stupňov dozlatista. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
|
Vyhľadávanie
Novinky
Jablkový koláč s grilážou
Ingrediencie
cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...
Jarkine krehké rohlíčky
Ingrediencie
cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...
Špaldové buchty
Ingrediencie
500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...
Celozrnný semiačkový chlebík
Ingrediencie
400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...