Makovo - višňová štrúdla PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 11 Júl 2013 15:30

Ingrediencie

lístkové cesto, višne, višňový džem, vajíčko na potretie

plnka: 160 g mletého maku, 150 ml mlieka, 1 vanilkový cukor, 4 lyžice práškového cukru, 1 lyžička škorice

Postup

Pomletý mak zalejeme vriacim mliekom, pridáme vanilkový, práškový cukor, škoricu a dôkladne premiešame. Lístkové cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3-5 mm, potrieme džemom a rovnomerne natrieme makovú plnku. Na plnku rozložíme odkôstkované višne a cesto zrolujeme do rolády. Vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 20 minút. Vrch posypeme práškovým cukrom.

 

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist