Zdravý jablkový závin PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 29 Marec 2014 16:27

Ingrediencie

lístkové cesto, 5 jabĺk, sušené slivky, mletá škorica, 1 vajíčko, med, mandľové lupienky, kiwi, hrozno, múka na podsypanie

Postup

Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske. Do stredu cesta rozložíme očistené a na kocky nakrájané jablká. Na jablká naukladáme sušené slivky a všetko posypeme škoricou. Bočné cesto preložíme cez jablká a vytvoríme závin. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme ho rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pri teplote 210 stupňov cca 20 minút. Po upečení preložíme na tácku a celý závin pokvapkáme medom, posypeme lupienkami a ozdobíme ovocím.

 

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Perníková bábovka s orechami

Ingrediencie 250 ml mlieka, 1 vajce, 10 lyžíc oleja,...

Sanquikový rez

Ingrediencie cesto: 2 hrnčeky polohrubej múky, 1...

Tvarohové koláčiky

Ingrediencie 500 g polohrubej múky, 1 kocka droždia,...

Krehké vafle

Ingrediencie 100 g polohrubej múky, 200 g hladkej...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist