Čokoládová štrúdla PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 08 August 2014 10:13

Ingrediencie

500 g lístkového cesta, 1 vajíčko na potretie

plnka: 70 g čokolády na varenie, 1 lyžica kakaa, 80 ml mlieka, 50 g masla, 25 g práškového cukru, 1/2 vanilkového lusku, 2 vajcia, 50 g strúhanky, 50 g mletých orechov, 25 g kryštálového cukru, štipka soli

Postup

V hrnčeku s trochou mlieka rozmiešame kakao. V menšom hrnci zohrejeme zvyšné mlieko, do ktorého pridáme rozmiešané kakao a nalámanú čokoládu. Za stáleho miešania necháme čokoládu rozpustiť. Akonáhle je čokoláda rozpustená a spojila sa s mliekom, necháme vychladnúť. V miske vyšľaháme zmäknuté maslo spolu s práškovým, kryštálovým cukrom, vnútrajšok vanilky, štipku soli a postupne zašľaháme dva žĺtky. Potom do základu postupne zašľahávame čokoládovú zmes, strúhanku, mleté orechy a nakoniec ušľahaný tuhý sneh z bielkov.

Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik, na ktorý nanesieme plnku a cesto pevne zavinieme. Štrúdlu preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vyšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 200-210 stupňov dozlatista.

 

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Bábovka čokoládová s orieškami

Ingrediencie cesto: 500 g polohrubej múky, 50 g cukru...

Brokolicový syr

Ingrediencie 1 brokolica (cca 500 g), 200 g taveného...

Kurací paprikáš

Ingrediencie 1 kg kuracích pŕs, 250 g cibuľa, 50...

Cibuľové koláčiky

Ingrediencie 250 g polohrubej múky, 1 cibuľa, 100...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist