Prasačie ušká PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 10 Január 2010 15:31

Ingrediencie

1 lístkové cesto, 250 g tvarohu, tmavý cukor, mletá škorica, práškový cukor, vajíčko na potretie

Postup

Dosku posypeme práškovým cukrom a cesto rozvaľkáme na obdĺžnik asi 25x35 cm. Dosku aj cesto pri vaľkani podsypávame práškovým cukrom. Pripravený plát potrieme rozšľahaným vajíčkom, na to rovnomerne rozvrstvíme tvaroh, posypeme tmavým cukrom a škoricou. Cesto zrolujeme od dvoch protiľahlých strán do stredu a jemne ich spolu stlačíme. Rolky prikryjeme a dáme na 30 minút do chladničky. Zo zrolovaného cesta nakrájame ostrým nožom plátky hrubé asi 1 cm a dávame na plech ďalej od seba. Potrieme vajíčkom a pečieme pri teplote 220 stupňov asi 15 minút do zlatista. Upečené, teplé ušká pocukrujeme. Necháme vychladnúť.

zdroj:www.mimibazar.sk

 


 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist