Prasačie ušká |
![]() |
![]() |
![]() |
Nedeľa, 10 Január 2010 15:31 |
Ingrediencie 1 lístkové cesto, 250 g tvarohu, tmavý cukor, mletá škorica, práškový cukor, vajíčko na potretie Postup Dosku posypeme práškovým cukrom a cesto rozvaľkáme na obdĺžnik asi 25x35 cm. Dosku aj cesto pri vaľkani podsypávame práškovým cukrom. Pripravený plát potrieme rozšľahaným vajíčkom, na to rovnomerne rozvrstvíme tvaroh, posypeme tmavým cukrom a škoricou. Cesto zrolujeme od dvoch protiľahlých strán do stredu a jemne ich spolu stlačíme. Rolky prikryjeme a dáme na 30 minút do chladničky. Zo zrolovaného cesta nakrájame ostrým nožom plátky hrubé asi 1 cm a dávame na plech ďalej od seba. Potrieme vajíčkom a pečieme pri teplote 220 stupňov asi 15 minút do zlatista. Upečené, teplé ušká pocukrujeme. Necháme vychladnúť. zdroj:www.mimibazar.sk
![]()
|