Marcipán zo salka PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 28 Február 2009 09:27

Ingrediencie

1 krabica sušeného mlieka (400g), 1 plechovka salka, 0,5-1 dl vody, 1 lyžica mandľovej arómy, trocha oleja, práškový cukor podľa potreby

Postup

Preosiate sušené mlieko zmiešame so salkom, vodou a pridáme arómu. Dobre rukami prepracujeme. Pokiaľ je hmota príliš tuhá, namáčame si ruky vo vode, ak je príliš riedka, zahusťujeme preosiatym práškovým cukrom alebo sušeným mliekom. Pokiaľ sa nám príliš lepí na ruky, môžeme si ich potrieť olejom. Táto hmota sa dá použiť na potiahnutie toriet a na výrobu rôznych ozdôb. 

 


 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist