Marcipán zo salka PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 28 Február 2009 09:27

Ingrediencie

1 krabica sušeného mlieka (400g), 1 plechovka salka, 0,5-1 dl vody, 1 lyžica mandľovej arómy, trocha oleja, práškový cukor podľa potreby

Postup

Preosiate sušené mlieko zmiešame so salkom, vodou a pridáme arómu. Dobre rukami prepracujeme. Pokiaľ je hmota príliš tuhá, namáčame si ruky vo vode, ak je príliš riedka, zahusťujeme preosiatym práškovým cukrom alebo sušeným mliekom. Pokiaľ sa nám príliš lepí na ruky, môžeme si ich potrieť olejom. Táto hmota sa dá použiť na potiahnutie toriet a na výrobu rôznych ozdôb. 

 


 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Bábovka čokoládová s orieškami

Ingrediencie cesto: 500 g polohrubej múky, 50 g cukru...

Brokolicový syr

Ingrediencie 1 brokolica (cca 500 g), 200 g taveného...

Kurací paprikáš

Ingrediencie 1 kg kuracích pŕs, 250 g cibuľa, 50...

Cibuľové koláčiky

Ingrediencie 250 g polohrubej múky, 1 cibuľa, 100...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist