Marcipán zo salka PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 28 Február 2009 09:27

Ingrediencie

1 krabica sušeného mlieka (400g), 1 plechovka salka, 0,5-1 dl vody, 1 lyžica mandľovej arómy, trocha oleja, práškový cukor podľa potreby

Postup

Preosiate sušené mlieko zmiešame so salkom, vodou a pridáme arómu. Dobre rukami prepracujeme. Pokiaľ je hmota príliš tuhá, namáčame si ruky vo vode, ak je príliš riedka, zahusťujeme preosiatym práškovým cukrom alebo sušeným mliekom. Pokiaľ sa nám príliš lepí na ruky, môžeme si ich potrieť olejom. Táto hmota sa dá použiť na potiahnutie toriet a na výrobu rôznych ozdôb. 

 


 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist