Marcipán zo salka PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 28 Február 2009 09:27

Ingrediencie

1 krabica sušeného mlieka (400g), 1 plechovka salka, 0,5-1 dl vody, 1 lyžica mandľovej arómy, trocha oleja, práškový cukor podľa potreby

Postup

Preosiate sušené mlieko zmiešame so salkom, vodou a pridáme arómu. Dobre rukami prepracujeme. Pokiaľ je hmota príliš tuhá, namáčame si ruky vo vode, ak je príliš riedka, zahusťujeme preosiatym práškovým cukrom alebo sušeným mliekom. Pokiaľ sa nám príliš lepí na ruky, môžeme si ich potrieť olejom. Táto hmota sa dá použiť na potiahnutie toriet a na výrobu rôznych ozdôb. 

 


 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Mrveničkový koláč s tvarohom a ovocím

Ingrediencie cesto: 3 hrnčeky polohrubej múky, 1...

Jednoduchá vajíčková pomazánka

Ingrediencie 10 vajec, 200 g majonézy, 1 PL horčice,...

Kokosová bábovka s čokoládou

Ingrediencie 1,5 hrnčeka hladkej múky, 1,5 hrnčeka...

Bryndzové pagáče

Ingrediencie cesto: 300 ml mlieka, 100 ml oleja, 2...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist