Mleté mäso
Rizoto z mletého mäsa PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 12 Február 2013 08:02

Ingrediencie

500 g mletého mäsa, 4 sáčky ryže, 1 veľká cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, mleté sladká paprika, 1 menšia konzerva kukurice, strúhaný syr, olej, hrsť posekanej petržlenovej vňati

Postup

Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso a orestujeme do zhnednutia. Osolíme, okoreníme, posypeme paprikou podlejeme vodou a dusíme domäkka. Pred koncom pridáme precedenú kukuricu a dovaríme. Ryžu pripravíme klasickým spôsobom. V miske zmiešame ryžu s mäsom a petržlenovou vňaťou. Na tanieri posypeme strúhaným syrom. Podávame so zeleninovým šalátom.

 

 
Zapekané zemiaky s mäsom a hubami PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 04 Január 2013 10:22

Ingrediencie

cca 1,5 kg zemiakov, 500 g mletého mäsa, 150 g strúhaného syra, 150 g húb, grilovacie korenie, masť, 70 g paradajkového pretlaku, 1 cibuľa, mleté čierne korenie, soľ, strúhanka

Postup

Na masti osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu dozlatista. Pridáme nakrájané huby, mäso a smažíme do zhnednutia mäsa. Zmes okoreníme ,osolíme, podlejeme trochou vody a paradajkovým pretlakom. Dusíme za občasného premiešania cca 15 minút. Pekáč vymastíme masťou a posypeme strúhankou. V miske premiešame očistené a na kolieska nakrájané zemiaky s mäsovou zmesou. Podľa potreby posolíme. Obsah misky vsypeme do pripraveného pekáča, urovnáme a vrch posypeme strúhaným syrom. Pekáč vložíme do rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov do zmeknutia zemiakov.

 

 

 
Čebureky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 16 September 2012 11:41

Ingrediencie

cesto: 250 g hladkej múky, 250 g tvarohu, 1 vajce, 2 lyžice vodky, štipka soli, 0,5 lyžičky sódy

náplň: 350 g mletého mäsa, 2 bielky, 5 lyžíc mlieka, soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, mletá paprika, 1 cibuľa

tuk na vysmážanie

Postup

Mäso poriadne premiešame s bielkami, mliekom, soľou, korením a nadrobno pokrájanou cibuľou. Tvaroh vymiešame so soľou, vajcom, vodkou dohladka. Zapracujeme do neho múku so sódou a vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme ho na 10 kúskov. Na pomúčenej doske každý rozvaľkáme na koliesko, položíme desatinu mäsovej náplne, prehneme a dôkladne zatlačíme okraje. V panvici rozpálime tuk a pomaly usmažíme z oboch strán dozlatista. Podávame so zeleninovým šalátom.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 
Pečená sekaná PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 10 August 2012 19:32

Ingrediencie

1 kg mletého mäsa ( bravčové a hovädzie pol na pol ), 1 cibuľa, 5 vajec, soľ, mleté čierne korenie, prelisovaný cesnak, majoránka, strúhanka, nadrobno pokrájaná petržlenka alebo pažitka

Postup

Mäso v miske dôkladne premiešame s vajcami, nadrobno pokrájanou cibuľou, soľou, korením ( množstvo podľa chuti ). Zahustíme strúhankou, pridáme bylinky, znovu dôkladne premiešame. Hmotu rozdelíme na polovicu a z každej vytvoríme na plechu s mokrými rukami šišku. Potrieme ich bielkom, trochu podlejeme vodou a pečieme vo vyhriatej rúre dozlatista. Podávame so zemiakovou kašou alebo chlebom a zeleninovým šalátom.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 


 
Kavkazské gule PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 23 Júl 2012 13:12

Ingrediencie

600 g mletého mäsa, soľ, mleté čierne korenie, cesnak, chilli, 1 vajce, hŕstka strúhanky, 1 veľká cibuľa, 5 strúčikov cesnaku, 1 plechovka krájaných paradajok, vetvička čerstvej bazalky

Postup

Mäso premiešame s vajcom, podľa chuti okoreníme a podľa potreby zahustíme strúhankou. Tvoríme guličky a krátko ich na oleji opečieme.

Na dno pekáča vytretého olejom nasypeme nakrájanú cibuľu, cesnak a nalejeme obsah plechovky s paradajkami. Posypeme posekanou bazalkou. Do pekáča pridáme opečené gule, vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a zapečieme cca 20 minút. Podávame so zemiakovou kašou alebo ryžou.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 
Kapustový zapekanec PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 31 Január 2012 15:06

Ingrediencie

1 kg kyslej kapusty, 500 g mletého bravčového mäsa, 1 varné vrecko ryže, 100 g slaniny, 1 kyslá smotana, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Ryžu vo varnom vrecku premyjeme a dáme uvariť v slanej vode do polomäkka. Mäso premiešame so soľou a s mletým korením. Pridáme predvarenú ryžu. Kapustu zlejeme a vytlačíme z nej vodu. Polovicu množstva nasypeme do zapekacej misy, rozložíme mäsovo - ryžovú zmes a prikryjeme zvyškom kapusty. Povrch posypeme kockami slaniny a polejeme kyslou smotanou. Misu prikryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Pečieme cca 30 minút, potom odkryjeme a zapečieme doružova. Podávame s chlebom alebo varenými zemiakmi.

 

 


 
Uhorská kapusta PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 09 December 2011 06:41

Ingrediencie

750 g kyslej kapusty, 600 g mletého bravčového mäsa, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžica mletej rasce, 120 g bravčovej masti, 1 lyžica sladkej mletej papriky, 2 lyžice hladkej múky, 5 vajec, 200 ml mlieka, 2 cibule, olivy, strúhanka

Postup

Kapustu uvaríme s rascou do polomäkka, scedíme a dôkladne z nej vytlačíme vodu. V hrnci na masti osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatista a všetko vmiešame do kapusty. Mleté mäso osolíme, okoreníme a k nemu primiešame dve vajíčka a múku. Zľahka vymastený pekáč vysypeme strúhankou a plníme ho najprv vrstvou kapusty, na ňu naukladáme mäso a naň potom ďalšiu vrstvu kapusty. Takto naplnený pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov asi na 25 minút. Zvyšné tri vajcia rozšľaháme s mliekom aj s mletou paprikou a asi 5 minút pred dokončením pečenia nimi zalejeme kapustu v pekáči. Navrch poukladáme nakrájané olivy. Pekáč vrátime do rúry a dopečieme.

 

 


 
Zapekané mleté mäso s cestovinami PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 04 December 2011 19:59

Ingrediencie

1 kg mletého bravčového mäsa, 1 balík cestovín (makaróny, vrtúľky...), 250 ml  kyslej smotany, soľ, mleté čierne korenie, 3 strúčiky cesnaku, 150 ml kečupu, 150 g strúhaného syra, olej, 1 cibuľa

Postup

Na oleji speníme jemne nakrájanú cibuľu, pridáme mäso, prelisovaný cesnak, soľ a korenie. Opražíme a podusíme. Medzitým si uvaríme cestoviny podľa návodu. Uvarené cestoviny zmiešame s mäsom a kečupom. Pekáč vyložíme cestovinovo - mäsovou zmesou, polejeme smotanou a na vrch rovnomerne navrstvíme strúhaný syr. Takto pripravený pekáč vložíme do vyhriatej rýry na 200 stupňov a zapečieme cca na 30 minút.

 

 
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 26 November 2011 12:09

Ingrediencie

500 g mletého mäsa, 1 cibuľa, 2 celozrnné rohlíky, 100 ml mlieka, 2 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, strúhanka podľa potreby, hladká múka

Postup

Rohlíky nadrobno nakrájame, zalejeme mliekom a necháme postáť. Medzitým si nadrobno nakrájame cibuľu. K rožkom pridáme vajcia, cibuľu, mleté mäso, soľ, korenie a spolu dobre premiešame. Podľa potreby zahustíme 1-2 lyžicami strúhanky. Tvarujeme guľky, obalíme v hladkej múke a kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 190 stupňov cca 40 minút. Hotové guľky podávame so zemiakovou kašou a paradajkovou omáčkou.

 


 
Mäsové gule s pečenými zemiakmi PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 18 September 2011 17:56

Ingrediencie

500 g mletého mäsa (mix bravčového a hovädzieho), 1 vajce, 100 ml mlieka, 100 g strúhanky, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžice oleja

Postup

Mäso rozmiešame s mliekom a vajcom. Osolíme, okoreníme a zahustíme strúhankou. Z mäsovej hmoty tvoríme gule a na hodinu uložíme do chladničky. Potom ich naskladáme do pekáča vyloženého papierom na pečenie, pokropíme olejom a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Upečieme domäkka (cca 30 minút), počas pečenia otočíme.

Upečené podávame s paprikovými pečenými zemiakmi a kôprovou omáčkou.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 
Fašírky v cestíčku PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 03 September 2011 10:31

Ingrediencie

500 g mletého mäsa, 1 menšia cibuľa, 5 strúčikov cesnaku, majoránka, soľ, mleté čierne korenie, 1 vajíčko, strúhanka, olej

na cestíčko: 2 vajíčka, 8 lyžíc mlieka, hladká múka

Postup

V miske zmiešame mäso, korenie, vajíčko, nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisované cesnaky. Masu zahustíme strúhankou. V miske si zmiešame vajíčka, mlieko a toľko múky, aby nám vzniklo polotuhé cestíčko.

Z mäsa tvoríme menšie fašírky, ktoré obalíme v cestíčku a smažíme z oboch strán na rozohriatom oleji dozlatista. Podávame so zemiakovou kašou a šalátom.

 


 
« ZačiatokDozadu1234DopreduKoniec »

Stránka 2 z 4

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist