Piatok, 08 Júl 2011 12:26 |
Ingrediencie
zemiaková zmes: 16 zemiakov, 8 lyžíc hladkej múky, majorán, soľ, mleté čierne korenie, 2 vajcia, 2 strúčiky cesnakov
mäsová zmes: 1 1/2 kg mletého mäsa, 1 vajce, soľ, mleté čierne korenie
ďalej: olej, strúhanka
Postup
Zemiaky nastrúhame nahrubo, pridáme múku, vajcia, prelisované cesnaky, okoreníme, osolíme a dôkladne premiešame. V druhej miske zmiešame mäso, vajíčko, okoreníme a osolíme. Dôkladne premiešame. Pekáč si vymastíme, vysypeme strúhankou a na spodok navrstvíme polovicu zemiakovej zmesi. Na to rozložíme mäsovú zmes a ukončíme druhou polovicou zemiakovej zmesi. Vrch potrieme olejom a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 1,5 hodiny.


|
Utorok, 07 December 2010 12:24 |
Ingrediencie
1 kg zemiakov, 500 g mletého bravčového mäsa, 2 veľké cibule, 2 vajcia, 300 ml smotany na varenie, 100 g strúhaného tvrdého syra, 3 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, olej, strúhanka
Postup
Zemiaky uvaríme v šupke. Scedíme, ošúpeme a pokrájame na kolieska. Pekáč vymastíme olejom a vysypeme strúhankou. Zemiaky poukladáme na dno pekáča, osolíme, obložíme očistenou a natenko nakrájanou cibuľou. Vajcia zmiešame so smotanou a prelejeme zemiaky. Na smotanu dáme ďalšiu vrstvu zemiakov a opäť prelejeme vajcovo-smotanovou zmesou. Mleté mäso zmiešame s prelisovaným cesnakom, soľou a korením. Mäsovú masu natrieme na zemiaky, zakryjeme alobalom a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 30 minút. Potom pekáč odkryjeme, posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť.

|
Sobota, 30 Október 2010 14:15 |
Ingrediencie
500 g mletého mäsa, 1 väčšia mrkva, 2 žemle, mlieko, 2 vajíčka, soľ, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, mletá rasca, olej, strúhanka, zemiaky
Postup
Žemle z predchádzajúceho dňa narežeme na menšie kocky a zalejeme mliekom tak, aby nasiakli. Pridáme najemno nastrúhanú mrkvu, vajíčka, prelisované cesnaky a mäso. Zmes dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Dôkladne premiešame.
Zemiaky v šupke dôkladne umyjeme a narežeme na štvťky. Pekáč si vymastíme olejom a vysypeme strúhankou. Do pekáča striedavo ukladáme zemiaky a kúsky mäsa, ktoré si vytvarujeme na menšie šišky. Po naplnení pekáča zemiaky posypeme soľou a rascou. Jemne pokvapkáme olejom.
Pekáč vložíme do rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov asi hodinu.

|
Utorok, 26 Október 2010 09:17 |
Ingrediencie
1 hrnček ryže, 600 g mletého mäsa, soľ, peper, 1 cibuľa, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 100 ml bieleho vína, 1 lyžička oregana, 3 lyžice olivového oleja, hrsť strúhaného syra
Postup
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme mäso a za stáleho miešania opečieme do zhnednutia. Osolíme, okoreníme peprom, oregánom, vmiešame pretlak a podlejeme vínom. Pod pokrievkou dusíme domäkka. Ryži si odvaríme klasickým spôsobom.
Na tanieri servírujeme kopček ryže a prelejeme mäsovou omáčkou. Posypeme strúhaným syrom a ozdobíme čerstvou bazalkou.
zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

|
Nedeľa, 12 September 2010 09:47 |
Ingrediencie
500 g mletého bravčového mäsa, 2 vajcia, 2 včerajšie rohlíky, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, tymián, mletá rasca, mlieko strúhanka, masť, 4 vajcia uvarené na tvrdo
Postup
V miske zmiešame mleté mäso, nadrobno nakrájanú cibuľu, korenie, vajcia a rohlíky, ktoré sme predtým namočili do mlieka a jemne vyžmýkali. Pokiaľ je hmota veľmi riedka zahustíme strúhankou. Masťou si vymastíme bábovkovú formu ( menšiu) a vysypeme strúhankou. Na dno formy rozložíme polovicu mäsovej zmesy, vložíme na tvrdo uvarené vajíčka a zakryjeme druhou polovicou mäsovej zmesy tak, aby boli vajíčka zakryté. Pečieme pri teplote 190 stupňov do zlatista cca 55 minút.
zdroj:www.toprecepty.cz


|
Streda, 16 Jún 2010 14:00 |
Ingrediencie
1 malá hlávka kapusty, 500 g mletého bravčového mäsa, 6 veľkých zemiakov, 1 veľká cibuľa, olej, soľ, drvená rasca, mleté čierne korenie, 3 vajcia, 100 g tvrdého syra, 100 ml mlieka
Postup
Na malom množstve oleje osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso, osolíme, okoreníme a za stáleho miešania opečieme. Očistené zemiaky nakrájame na kolieska. Kapustu nakrájame na jemné rezance. Pekáč vytrieme olejom. Na dno naukladáme polovicu zemiakov, osolíme ich a rozložíme mäso. Ďalšia vrstva je kapusta, ktorú osolíme a posypeme rascou. Nakoniec naukladáme zvyšné zemiaky, pokvapkáme dvoma lyžicami oleja, osolíme a pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 225 stupňov. Zatiaľ rozmiešame vajce, strúhaný syr a mlieko. Po pol hodine pečenia zemiaky polejeme syrovou zmesou a dopečieme dozlatista.
zdroj:www.mamincinyrecepty.cz
|
Utorok, 08 Jún 2010 10:36 |
Ingrediencie
500 g mletého mäsa, 100 ml mlieka, 1 vajce, 200 g tvrdého syra, soľ, mleté čierne korenie, sušená zelená petržlenka, strúhanka, olej na smaženie
Postup
Mäso osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame s mliekom. Necháme hodinu odležať. Potom vmiešame vajce, strúhaný syr, petržlenku a premiešame. Z hmoty tvarujeme placky a obaľujeme v strúhanke. V rozpálenom tuku smažíme z oboch strán dozlatista. Podávame so zemiakovou kašou a šalátom.
zdroj:www.mamincinyrecepty.cz
|
Sobota, 26 December 2009 11:12 |
Ingrediencie
600 g mletého bravčového mäsa, 1 cibuľa, 1 vajce, 2 žĺtky, 1 lyžica sójovej omáčky, 1 lyžica worčesterovej omáčky, 2 lyžičky horčice, 2 lyžičky grilovacieho korenia, 1/2 lyžičky diabolského korenia, 1/2 lyžičky saturejky, 1 lyžička oleja, hladká múka na obaľovanie
Postup
K mletému mäsu pridáme na menšie kocky nakrájanú cibuľu, ostatné suroviny a dôkladne premiešame. Necháme v chlade hodinu odležať. Potom z masy tvoríme placky, ktoré obaľujeme v hladkej múke a smažíme na oleji z oboch strán do zlatista.
zdroj:www.toprecepty.cz
|
Pondelok, 13 Júl 2009 10:52 |
Ingrediencie
olej, 1 cibuľa, 500 g mletého bravčového mäsa, soľ, mleté čierne korenie, 1 konzerva šampiónov, 500 g cestovín slovenská ryža, 250 ml smotany na varenie, strúhaný syr
Postup
Na oleji si osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso, posolíme, okoreníme a dusíme. Potom pridame scedené šampiňóny a dusíme pokiaľ sa voda nevyparí. Zvlášť si na panvici pripravíme slovenskú ryžu. Na oleji ju za stáleho miešania osmažíme dozlatista. Podlejeme vodou, posolíme, popepríme a varíme ju za občastného miešania do mäkka. Podľa potreby podlievame vodou. Pekáč si vymastíme. Na dno pekáča dáme 1/2 uvarenej slovenskej ryže, potom mäso a vrstvu ukončíme druhou časťou slovenskej ryže. Polejeme smotanou, posypeme husto strúhaným syrom a dáme zapiecť pri teplote 200 stupňov (pokiaľ sa syr nerozpustí).
|
Streda, 27 Máj 2009 08:43 |
Ingrediencie
500 g mletého bravčového mäsa, 2 vajíčka, soľ, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, strúhanka, 1 kg kyslej kapusty, olej
Postup
Mäso posolíme, okoreníme, pridáme vajíčka a zahustíme strúhankou. Z mäsovej hmoty tvoríme guličky, ktoré uložíme do vymasteného pekáča. Guličky obložíme jemne vyžmýkanou kyslou kapustou, posypeme sladkou paprikou, prikryjeme a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 30 minút. Potom pekáč odkryjeme, jemne podlejeme vodou a dopečieme. Podávame s knedlíkom.
|
|
|