Utorok, 19 Máj 2009 07:24 |
Ingrediencie
500 g mletého bravčového mäsa, majoránka, oregáno, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžica horčice, menšia nadrobno nakrajaná cibuľa, strúčik prelisovaného cesnaku, 1 mozzarela
omáčka: 1 sáčková paradajková polievka, 300 ml smotany na varenie
olivový olej na vymazanie pekáča
Postup
Do mäsa priemiešame všetky prísady a tvoríme guľky. Zapekaciu misu potrieme olejom a poukladáme do nej mäsové guľky. Na každú guľku položíme plátok mozzarely (nemusí byť). V miske si zmiešame smotanu so sáčkovou polievkou a cez sitko ju nalejeme na guľky tak, aby sa tam nedostala cestovina z polievky. Zapečieme pri teplote 200 stupňov asi 25 minút. Podávame s opekanými zemiakmi.
zdroj:www.mimibazar.sk
|
|
Streda, 13 Máj 2009 09:18 |
Ingrediencie
500 g kyslej kapusty, 500 g mletého bravčového mäsa, 600 g zemiakov, soľ, mletý peper, rasca, majoránka, 250 ml smotany na varenie, olej
Postup
Na oleji orestujeme mäso do zhnednutia, osolíme, okoreníme. Zemiaky olúpeme a nakrájame na kolieska. Pekáč vytrieme olejom a na dno rozložíme odkvapkanú kapustu. Na kapustu rozprestrieme mäso a na vrch naskladáme narezané zemiaky. Osolíme a zalejeme smotanou. Pekáč zakryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Pečieme asi 30 minút, potom pekáč odkryjeme a dopečieme do zozlátnutia zemiakov.
zdroj:www.mamincinyrecepty.cz
|
Sobota, 11 Apríl 2009 05:18 |
Ingrediencie
0,7 l kyslej kapusty, 2 cibule, olej, 1 sáčok uvarenej ryže, 350 g mletého mäsa, soľ, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, drvená rasca, 1 klobása, 1 smotana na šľahanie
Postup
V hrnci necháme zosklovatieť cibuľu, pridáme kyslú kapustu bez šťavy a krátko podusíme. Mäso zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, posolíme, popepríme, pridáme rascu, mletú papriku. Vmiešame na tenké kolieska nakrájanú klobásu. Nakoniec pridáme uvarenú ryžu. Dôkladne premiešame. Pekáč vyložíme papierom na pečenie, na spodok dáme polovicu kyslej kapusty, potom mäsovú zmes a zakryjeme zvyšnou kapustou. Smotanu mierne posolíme, pridáme trochu mletej papriky a nalejeme ju na vrch pekáča. Pečieme najprv prikryté v rúre pri teplote 200 stupňov, potom odkryté asi 45 minút, pokiaľ vrch mierne zružovie.
zdroj:www.mamincinyrecepty.cz
|
Nedeľa, 22 Február 2009 10:54 |
Ingrediencie
1 kg mletého bravčového mäsa, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 2 vajcia, 1 žemľa, soľ, mleté čierne korenie, majorán, strúhanka, olej
Postup
Premiešame mleté mäso, vajíčka, navlhčenú a vyžmýkanú žemlu. Osolíme, opepríme, pridáme majoránku, prelisované cesnaky a nadrobno nakrájanú cibuľu. Zmes dôkladne premiešame a tvoríme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a smažíme na oleji.
|
Štvrtok, 12 Február 2009 15:09 |
Ingrediencie
150 g mletého bravčového mäsa, 100 ml vody, 3 vajcia, 3 namočené a vyžmýkané rohlíky v mlieku, 3 v mlieku vyžmýkane rohlíky, 2 najemno nastrúhané cibuľe, 5 najemno nastrúhaných strúčikov cesnaku, majorán, mleté čierne korenie, drvený mletý kmín, soľ, 2 lyžice stúhanky
Postup
Do misy si dáme vodu, pridáme mleté mäso. Pridáme vajce, najemno nastrúhanú cibuľu, prelisovaný cesnak a rozmočené a vyžmýkané rohlíky v mlieku, korenie a soľ. Pridáme strúhanku a dôkladne premiešame. Chlebíkovu formu vymastíme tukom a posypeme strúhankou. Nalejeme mäsovú zmes, urovnáme a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 1 hodinu do zlatista. Podávame so zemiakovou kašou.
|
|
|