Mleté mäso
Mäso na kapuste PDF Tlačiť E-mail
Streda, 13 Máj 2009 09:18

Ingrediencie

500 g kyslej kapusty, 500 g mletého bravčového mäsa, 600 g zemiakov, soľ, mletý peper, rasca, majoránka, 250 ml smotany na varenie, olej

Postup

Na oleji orestujeme mäso do zhnednutia, osolíme, okoreníme. Zemiaky olúpeme a nakrájame na kolieska. Pekáč vytrieme olejom a na dno rozložíme odkvapkanú kapustu. Na kapustu rozprestrieme mäso a na vrch naskladáme narezané zemiaky. Osolíme a zalejeme  smotanou. Pekáč zakryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Pečieme asi 30 minút, potom pekáč odkryjeme a dopečieme do zozlátnutia zemiakov.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 

 

 
Koložvárska kapusta PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 11 Apríl 2009 05:18

Ingrediencie

0,7 l kyslej kapusty, 2 cibule, olej, 1 sáčok uvarenej ryže, 350 g mletého mäsa, soľ, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, drvená rasca, 1 klobása, 1 smotana na šľahanie

Postup

V hrnci necháme zosklovatieť cibuľu, pridáme kyslú kapustu bez šťavy a krátko podusíme. Mäso zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, posolíme, popepríme, pridáme rascu, mletú papriku. Vmiešame na tenké kolieska nakrájanú klobásu. Nakoniec pridáme uvarenú ryžu. Dôkladne premiešame. Pekáč vyložíme papierom na pečenie, na spodok dáme polovicu kyslej kapusty, potom mäsovú zmes a zakryjeme zvyšnou kapustou. Smotanu mierne posolíme, pridáme trochu mletej papriky a nalejeme ju na vrch pekáča. Pečieme najprv prikryté v rúre pri teplote 200 stupňov, potom odkryté asi 45 minút, pokiaľ vrch mierne zružovie.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 
Fašírky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 22 Február 2009 10:54

Ingrediencie

1 kg mletého bravčového mäsa, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 2 vajcia, 1 žemľa, soľ, mleté čierne korenie, majorán, strúhanka, olej

Postup

Premiešame mleté mäso, vajíčka, navlhčenú a vyžmýkanú žemlu. Osolíme, opepríme, pridáme majoránku, prelisované cesnaky a nadrobno nakrájanú cibuľu. Zmes dôkladne premiešame a tvoríme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a smažíme na oleji.

 

 
Sekaná PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 12 Február 2009 15:09

Ingrediencie

150 g mletého bravčového mäsa, 100 ml vody, 3 vajcia, 3 namočené a vyžmýkané rohlíky v mlieku, 3 v mlieku vyžmýkane rohlíky, 2 najemno nastrúhané cibuľe, 5 najemno nastrúhaných strúčikov cesnaku, majorán, mleté čierne korenie,  drvený mletý kmín, soľ, 2 lyžice stúhanky

Postup

Do misy si dáme vodu, pridáme mleté mäso. Pridáme vajce, najemno nastrúhanú cibuľu, prelisovaný cesnak a rozmočené a vyžmýkané rohlíky v mlieku, korenie a soľ. Pridáme strúhanku a dôkladne premiešame. Chlebíkovu formu vymastíme tukom a posypeme strúhankou. Nalejeme mäsovú zmes, urovnáme a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 1 hodinu do zlatista. Podávame so zemiakovou kašou.

 

 
« ZačiatokDozadu1234DopreduKoniec »

Stránka 4 z 4

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist