Mäso pod zemiakovou plackou PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 08 Júl 2011 12:26

Ingrediencie

zemiaková zmes: 16 zemiakov, 8 lyžíc hladkej múky, majorán, soľ, mleté čierne korenie, 2 vajcia, 2 strúčiky cesnakov

mäsová zmes: 1 1/2 kg mletého mäsa, 1 vajce, soľ, mleté čierne korenie

ďalej: olej, strúhanka

Postup

Zemiaky nastrúhame nahrubo, pridáme múku, vajcia, prelisované cesnaky, okoreníme, osolíme a dôkladne premiešame. V druhej miske zmiešame mäso, vajíčko, okoreníme a osolíme. Dôkladne premiešame. Pekáč si vymastíme, vysypeme strúhankou a na spodok navrstvíme polovicu zemiakovej zmesi. Na to rozložíme mäsovú zmes a ukončíme druhou polovicou zemiakovej zmesi. Vrch potrieme olejom a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 1,5 hodiny.

 

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist